Nieuws Marketing

Hotel Stravinsky keert terug in Hengelo

Wie de moderne en hippe hotelkamers mét een kingsize bed voor zich wil zien, heeft nog wat fantasie nodig. De bovenverdieping van het restaurant Stravinsky aan het Burgemeester Jansenplein is op dit moment namelijk één grote bouwval. Muurtjes worden gesloopt, kozijnen vervangen, douches verplaatst en alleen een laag cement bedekt de vloeren.

Van onze redactie 17 maart 2016

Hotel Stravinsky Lars Smook

'Kom over een paar maanden maar eens terug", belooft Eric van der Heijden, de bedrijfsleider van Stravinsky Eten & Drinken. "Dan ziet het er hier totaal anders uit." Deze zomer heropent het vernieuwde hotel in hartje Hengelo. Veertien compleet gerenoveerde hotelkamers op de eerste en tweede verdieping van het pand zijn vanaf dan te boeken, vertelt Van der Heijden die sinds begin 2013 de horecazaak in het centrum runt. "Allemaal tweepersoonskamers, maar vier kamers zijn gekoppeld en dus ook geschikt voor gezinnen."

TijdjeAl een tijdje waren er plannen om het hotel nieuw leven in te blazen, maar eerst moest het restaurantgedeelte goed lopen, zegt de bedrijfsleider die in Gronau woont. ,"We besloten ons daar eerst op te richten. Nou, inmiddels loopt Stravinsky Eten & Drinken als een trein. Ik kan eerlijk zeggen dat het hier zelfs in de rustige horecamaanden uitstekend heeft gedraaid. Van de crisis hebben we heel weinig gemerkt." Dat gaf Van der Heijden, en de vier andere investeerders van Stravinsky, de mogelijkheid de hotelplannen verder te ontwikkelen. Eind 2012 namen de vijf heren de horecagelegenheid over, alleen Eric Van der Heijden houdt zich bezig met de dagelijkse bedrijfsvoering. Van der Heijden: ,,Stravinsky is natuurlijk altijd een hotel geweest, het uithangbord prijkt niet voor niets nog aan de gevel. Vroeger was het Hotel Ten Hoopen. Maar voordat wij het pand huurden was er ook nog de gelegenheid te overnachten. Het schijnt dat het ook nog behoorlijk liep, ook al waren de kamers behoorlijk verouderd en gedateerd.''

Dat is binnenkort verleden tijd. De veertien kamers op de eerste en tweede verdieping krijgen een 'hippe, maar basic uitstraling van een stadshotel'. "De stijl van het restaurant wordt doorgetrokken. De kamers zijn zo functioneel mogelijk, met een goede boxspring, een deels open badcel en een flatscreen aan de muur."

VraagDat er vraag is naar een leuk, niet te duur hotel in het centrum van Hengelo, daarvan is de bedrijfsleider overtuigd. "Geregeld informeren gasten er naar. Zakenmensen die het gezelliger vinden om in de stad te slapen dan langs de snelweg, maar ook mensen die bij ons een feestje of een bruiloft geven en graag zouden willen blijven slapen."

Hotel Stravinsky richt zich voornamelijk op dertigplussers. Er komen diverse acties en arrangementen in combinatie met Stravinsky Eten & Drinken. De prijs van een overnachting ligt rond de 60 euro. Een ontbijt is daarbij inbegrepen.

Foto: Lars Smook