Nieuws Marketing

Huiskamerrestaurant op maat in Heteren

Eten wat de pot schaft met de familie Bos, of toch liever apart eten met een menu naar keuze. Het kan allemaal, in Huiskamerrestaurant De Beukennoot in Heteren.

Van onze redactie 18 februari 2016

Huiskamerrestaurant Heteren

Het zijn de kwalificaties van Henriëtte Bos uit Heteren over haar eigen huiskamerrestaurant. De in beperkte kring bekende eetgelegenheid De Beukennoot is vernoemd naar de stevige beukenboom in de tuin naast het huis. De nadruk ligt eigenlijk op 'noot', zegt Bos, want de naam was eerder gekozen voor de muziekschool in haar woning.

De Heterense is naast muziekdocente ook een verwoed kookliefhebber en die twee dingen kwamen in april 2014 onbedoeld samen toen Bos voor haar muziekschool contact zocht met de plaatselijke ondernemersvereniging. "Daar wilden ze met wat mensen van het bestuur uit eten en dat kon niet in het eigen dorp. 'Kom maar hier', hoorde ik mezelf zeggen. En toen zat mijn huiskamer, of eetkamer als je wilt, opeens vol met mensen waar ik een menu voor had samengesteld en gekookt. En dat beviel goed, van beide kanten. Zo goed zelfs dat daar min of meer het idee is geboren om een huiskamerrestaurant te beginnen. Ik heb er echt plezier in om een gezond, gevarieerd en natuurlijk lekker menu te plannen. Mensen kunnen hier altijd terecht, maar natuurlijk wel op afspraak", zegt Bos, die er niets aan verdient.

Na die eerste kooksessie voor lokale ondernemers is Bos inmiddels een kleine twee jaar verder en storm lopen doet het niet aan de Rauwendaal. "Maar dat hoeft ook helemaal niet, natuurlijk is het leuk als ik het wat drukker zou krijgen, maar het is in de eerste plaats toch vooral een hobby. Het past ook niet in onze cultuur om bij vreemden thuis te eten. Ik zei al, ik ben niet uniek, maar ongebruikelijk is het natuurlijk wel. Maar de mensen komen wel, omdat ze van lekker eten houden of juist van de ongedwongen sfeer."