Nieuws Marketing

In een droom met Armin van Buuren

Dimitri Vegas & Like Mike, Dash Berlin en Showtek. Het zijn slechts enkele voorbeelden van wereldbekende namen uit de elektronische muziekwereld met een contract bij Armada Music, het populaire platenlabel van de Nederlandse topdj Armin van Buuren. Ook Supermassive, een Arnhems bureau voor computeranimaties, werkt nu voor het muziekimperium. Sinds kort maakt het bedrijf de videoclips voor de Amerikaanse groep Galactic Marvl, zo schrijft de Gelderlander.

Lars Barendregt | Foto: Marina Popova 10 augustus 2016

Marina popova 1065 1

%VIDEOWIDGET%

En dat terwijl Supermassive nog geen anderhalf jaar bestaat. "Dat we nu al voor een klant als Armada Music mogen werken, hadden we vooraf nooit verwacht", zegt mede-eigenaar Robert van Wingerden (29). "Dit is een droom die uitkomt."

Collega Julian Theelen (25) was degene die het eerste contact legde met Armada Music. Via een kennis op Facebook zag hij dat het label op zoek was naar een bureau voor de productie van videoclips. Een eerste afspraak in Amsterdam was snel geregeld en niet veel later ondertekenden de jongens van Supermassive een contract bij Armada Music. Armin van Buuren zagen ze alleen van een afstandje in een vergaderruimte. "Maar hij is ook zoveel onderweg", stelt Theelen. "Als hij één keer per week op de zaak is, is dat waarschijnlijk veel."

DoorhalenSupermassive maakt nu een reeks animatievideo's voor Galactic Marvl. Eerder deed de firma dat al onder meer voor computermerk Asus en webwinkel bol.com. Theelen omschrijft de stijl van de dancemuziek van Galactic Marvl als 'hiphopachtig'. De filmpjes voor een serie van drie nummers gaan over een buitenaards wezentje dat is gevlucht naar de aarde en daar voortdurend wordt achtervolgd door twee politieagenten. Een remix van Galactic Marvl, waar Supermassive een omslagafbeelding voor heeft ontworpen, is op muziekwebsite SoundCloud al meer dan een miljoen keer bekeken.

"Voor we aan de opdracht begonnen, wisten we alleen dat we iets moesten doen met een alien en agenten", vertelt Van Wingerden. Voor inspiratie ging hij bij boekhandels in de buurt op zoek naar stripboeken. De Arnhemse tekenaar Fernandoleon werkte de schetsen later uit. "Hele avonden hebben we met bier en pizza doorgehaald om alles voor de eerste clip, Save Me, af te krijgen."

GelukAlle zes medewerkers van Supermassive worden nu nog 'niet rijk' van de klus voor Galactic Marvl. Bij het grote publiek is het dj-collectief nog vrij onbekend. "Maar bij een beginnende groep als deze hebben we wel veel kans om door te breken", weet Van Wingerden. "De gevestigde dj-namen kiezen vaak voor grotere bureaus en Armada Music gaat vast en zeker nog meer talentvolle beginners binnenhalen. Het is een kwestie van geluk, maar ook wij zouden ineens groter kunnen worden."