Nieuws Marketing

Bloemist Jeroen opent 3e vestiging van La Différence in Enter: 'Blijf dicht bij jezelf'

La Différence Bloemsierkunst bestaat tien jaar en voor een bloemenwinkel is dat heel wat, aldus Jeroen Kip. De eigenaar van de winkel kan tevreden zijn. "We zijn de recessie goed doorgekomen. Dat is mooi, want je verkoopt toch een luxe product."

Van onze redactie 6 september 2016

Jeroen Kip Frans Nikkels

Deze maand opent de derde vestiging van La Différence: na Wierden en Rijssen is nu ook Enter aan de beurt. Jaren heeft Jeroen nagedacht nog een winkel te openen, wat nu werkelijkheid wordt. "Maar we zijn bij dit proces niet over één nacht ijs gegaan", vertelt hij hierover.

Veelzijdig

De ondernemer is veelzijdig. Hij maakt onder andere koffieboeketjes voor een zachte prijs. Kip heeft ook Blooming Bee.eu opgezet, waarbij hij op locatie aan de slag gaat voor verschillende projecten. Daarnaast maakt de bloemist filmpjes voor Libelle-tv en de Facebookpagina van La Différence. "Ik vind dat je je kop moet uitsteken. Twente op de kaart zetten in Nederland." Nuchterheid en echtheid zijn volgens Jeroen de kern van de regio. "Blijf dichtbij jezelf, mensen weten precies wanneer iets echt of nep is."

‘Gewoon Jeroen blijven’

Vooral door zijn werk voor het tv-kanaal heeft de ondernemer dat gemerkt. "Libelle-tv is onderdeel van uitgeverij Sanoma. Daar willen ze graag dat kijkers regelmatig een traan laten tijdens mijn programma 'Bosje liefde'. Dat ga ik niet doen. Ik moet ook op tv gewoon Jeroen blijven. Ik ben daarvoor veel te nuchter."

Tekst gaat verder onder de foto

Boeketten

Met Facebook heeft de ondernemer een groot bereik. "De filmpjes die we zelf maken, worden soms 100.000 keer bekeken en honderden keren gedeeld. Ongelofelijk, hoor." De filmpjes worden meestal spontaan opgenomen en Jeroen maakt dan wat er in hem opkomt. Bij zijn werkzaamheden voor de productie van boeketten heeft hij geen strak protocol. "Ik werk wel graag met hoogteverschillen in een bloemenboeket. Het belangrijkste is dat je je hart gebruikt. In onze winkel staan alle bloemen los van elkaar; de klant kan aanwijzen wat hij of zij mooi vindt en daar maken wij een mooi boeket van."

MH17

Een van zijn indrukwekkendste projecten was voor een herdenkingsdienst, voor slachtoffers van de ramp met de MH17. Jeroen was eindverantwoordelijk bij het project. Met 298 zonnebloemen, die symbool stonden voor de slachtoffers, werd een hart gevormd. Nabestaanden gingen via een pad van verschillende graansoorten langs dit hart. "Dat was heel indrukwekkend. Twee dagen na die dienst was ik er nog stuk van. Daarna heb ik getwijfeld of ik de foto's van ons werk voor die dienst wel op Facebook moest plaatsen. Zoiets gebruik je niet zo eenvoudig voor een reclameboodschap", vertelt Jeroen.

De stichting MH17 moedigde hem aan het wél te doen, omdat zij en de nabestaanden hun belangeloze werk mooi vonden. "Op die foto's heb ik gelukkig uiteindelijk alleen maar positieve reacties gekregen."

Foto: Frans Nikkels