Nieuws Marketing

Kaasboerderij lokt de Randstedeling

Een lumineus idee van Stichting Promotie Krimpenerwaard om meer bezoekers naar het gebied te trekken: een cadeaubon. Op de kaasboerderij van Teus Hoogerwaard, tevens medebedenker, vindt de bon gretig aftrek.

Eduard Voorn | Foto: Frank de Roo 2 juli 2016

Kaasboer 1065

Een cadeaubon, vertel eens Teus.,,Met de stichting stelden we onszelf de vraag op welke manier we het geld dat wordt uitgegeven, binnen het gebied kunnen houden. Daarop hebben we de cadeaubon ontwikkeld, waarmee de consument onder meer streekproducten kan kopen. Met zo'n bon is bijvoorbeeld onze Goudse boerenkaas te kopen, maar ook jam en geleien van de Mengelmoestuin in Bergambacht."

Hoe loopt de cadeaubon?,,We zijn in het voorjaar online gegaan. Het heeft tijd nodig, maar het gaat de goede kant op. Inmiddels zijn ook de eerste partijen naar bedrijven gegaan. Dus niet alleen particulieren nemen ze af. Bedrijven gebruiken de bonnen als geschenk aan werknemers of kerstpakket.''

Hebben jullie jezelf een doel gesteld?,,Nee, we hebben er geen getal aan vastgeplakt. Het klinkt misschien flauw, maar we willen zoveel mogelijk bonnen verkopen. Dan is het geslaagd. Met Promotie Krimpenerwaard wilden we de bon op honderd locaties hebben: daar zitten we inmiddels al ver overheen. Wat dat betreft kan je van een geslaagde missie spreken."

Kunnen we nog meer verwachten?,,Het gaat ons erom dat we de hele Krimpenerwaard op de kaart zetten. Met Zilverstad Marketing (Schoonhoven) en Vlist Onderneemt willen we tot betere samenwerking komen. Er zijn genoeg ideeën."

Zoals?,,Mensen moeten zich fysiek welkom voelen in ons gebied. De Krimpenerwaard moet meer smoel krijgen. Dat moeten we bij de gebiedsgrenzen zichtbaarder maken met borden."