Nieuws Marketing

Kantoor in Almelo met de allure van een hotel

Kantoortoren nabij station krijgt metamorfose om ruimtes beter verhuurbaar te maken.

Van onze redactie 21 april 2016

Javatoren lars smook

Toen hij vertelde dat hij in Almelo zou beginnen, verklaarde menig zakenpartner hem voor gek. „Maar ik zie hier vooral kansen”, vertelt Laurens Vrind, directeur van Frame Offices, het bedrijf dat gaat proberen huurders te vinden voor de grotendeels leegstaande Javatoren, tussen NS-station en kanaal.

„Almelo, een stad met rechtbank, ziekenhuis en mooie grote bedrijven, heeft potentieel. We merken het ook aan de aanvragen om bedrijfsruimte. Die komen uit Almelo, maar ook uit Hengelo en Nijverdal bijvoorbeeld”, zegt Vrind. Bovendien gelooft hij in het concept van Frame Offices, een concept dat afwijkt van het traditionele kantoorgebouw. „Wij denken vanuit de hotelgedachte. Het moet plezierig zijn om hier te zijn en te werken en daar horen bepaalde faciliteiten bij.”

HorecaVrind wijst op de geheel vernieuwde entreepartij van de toren en de gloednieuwe receptie, die door twee dames bemenst wordt. „Voorheen was dit een saaie hal, met zelfs slecht vindbare toegangsdeuren. Je komt nu heel anders binnen.” Maar er is meer. Op de begane grond van de Javatoren is in het verlengde van de receptie een moderne horecagelegenheid ingericht. Daarvoor is Almeloër Tim Telgenhof aangetrokken. ‘De Hoofdzaak’, heeft hij het modern ingerichte etablissement genoemd. Telgenhof: „Hoofdzakelijk eten en drinken, daar kun je tekstueel mooi mee spelen.”

„Mensen kunnen hier terecht voor een zakenborrel, maar ook voor ontbijt en lunch. En voor een vriendelijke prijs. Ongeveer 5,50 euro voor een lunch. Het is overigens een openbare gelegenheid, dus ook niet-gebruikers van de Javatoren kunnen hier terecht”, vertelt Telgenhof. Hij heeft plannen voor een groot terras aan de waterkant. „De hele dag zon, ideaal.”

Volgens Vrind is horeca een onlosmakelijk onderdeel van het concept. „Het is een mooie plek voor een zakenlunch, met als voordeel dat je niet tussen het winkelend publiek in de kijker zit”, aldus Vrind. „Het is alsof je een luxe hotel binnenkomt.”

BelangstellingDe campagne om de Javatoren aan te prijzen is net begonnen en volgend Vrind is er aan de lopende band belangstelling. Vooral ook voor kleine bedrijven biedt het totaalconcept volgens hem kansen. „Dat merken we ook bij onze vestigingen in Leiden en Rotterdam. Stel, je hebt een klein bedrijfje met twee man. Dan kun je hier een passende ruimte huren, maar wel met de faciliteiten van een groot kantoor. Een goed uitgeruste receptie, die mensen doorverwijst, horeca: dat is natuurlijk niet slecht voor je imago. Bovendien willen kleine bedrijven graag daar zitten waar reuring is: in het centrum van de stad, en niet aan de rand bij de snelweg

WerkplekkenFrame Offices heeft inmiddels drie verdiepingen ingericht om potentiële huurders te kunnen laten zien wat de mogelijkheden zijn. Het gaat om verschillende soorten werkplekken. Er zijn kantoren van 100 vierkante meter, waar bedrijven met meerdere mensen kunnen werken. Maar ook flexplekken, waar individueel een werkplek, vergader- of congresruimte gehuurd kan worden, van een middag tot vijf dagen in de week.

De Javatoren is nu ruim tien jaar in gebruik en het is al die jaren lastig gebleken om de grote kantoorruimtes te verhuren. Vijf van de dertien etages zijn in gebruik door onder andere TenCate en Urenco, maar verder is er veel leegstand. Zeker nadat de gemeente, die twee etages huurde, de toren vorig jaar verliet en alle ambtenaren samenbracht in het nieuwe stadhuis.

Foto: Lars Smook