Nieuws Marketing

Komst zeehondenopvang Termunten toeristentrekker voor ondernemers

De handen zijn dit weekend flink uit de mouwen gestoken in Termunten. Verschillende vrijwilligers van stichting Zeehondenopvang Eemsdelta bouwen hier een tijdelijke opvang voor zwakke en zieke zeehonden. De tijdelijke opvang wordt direct achter het visrestaurant Landman geplaatst. En daar is de ondernemer van het restaurant maar wat blij mee. Hoe meer bezoekers, hoe meer omzet.

Van onze redactie 29 maart 2016

Zeehond

De zeehondenopvang zal bestaan uit twee delen. Eén deel waarin de dieren in quarantaine kunnen en een tweede voor de zeehonden met wie het weer wat beter gaat. Daarnaast komt er ook nog een buitenbassin met een ligplateau voor de zeehonden die bijna terug naar zee mogen.

Een mooi initiatief, maar waarom trekken zeehonden eigenlijk zoveel bezoekers? "Zeehonden hebben karakter", vertelt Hans Voolstra, een van de vrijwilligers, in een interview met Dagblad van het Noorden. "Ze kunnen je zo mooi aankijken. Dan wil je ze het liefst even knuffelen."

Het is de bedoeling dat er uiteindelijk twintig dieren terecht kunnen. En het toekomstbeeld; een vaste ruimte in de schuur naast het visrestaurant.