Nieuws Marketing

Kookkoppel Hannikshof: "Winnen Gouden Duyt enorme opsteker"

Sabine Hof (33) is samen met haar partner Jojan Kersbergen eigenaar van restaurant Hanninkshof. Tijdens de afgelopen editie van het culinaire festijn Proef-Eet kreeg het restaurant de Gouden Duyt uitgereikt.

Van onze redactie 18 oktober 2016

Hannikshof Sabine Hof

1. Vlam in de pan

"Jojan en ik werken al jaren samen. In het verleden bij Dorset in Borne en bij De Librije in Zwolle. Niet altijd op hetzelfde moment hoor, maar we volgden elkaar altijd wel. Ik denk dat we allebei een neusje hebben voor toprestaurants; Jojan als chef-kok en ik als leidinggevende. Onze voorliefde voor lekker eten en drinken leidde al snel tot een vonk die oversloeg. Het werd een grote droom samen een restaurant te beginnen."

2. Vernieuwde Hanninkshof

"Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Vind maar eens een goede locatie! En, minstens zo belangrijk, voldoende financiële armslag. Twee jaar geleden werden we, toen we nog in Ommen woonden, ineens benaderd door de pandeigenaar van Hanninkshof. De toenmalige uitbater was failliet gegaan. Op dat moment viel alles op zijn plek. We hadden er allebei een goed gevoel bij. Het werd een volmondig ja. In het weekend voordat we het restaurant openden, september 2014, was er ook Proef-Eet. We wilden het vernieuwde Hanninkshof meteen goed op de kaart zetten. We werden verkozen tot Beste Nieuwkomer."

3. Naar Parijs

"Hanninkshof heeft een complete make- over ondergaan. We hebben het interieur vernieuwd en het restaurant is veel toegankelijker geworden. Dat we dit jaar de Gouden Duyt in de wacht hebben gesleept, ervaar ik als een enorme opsteker. Niet alleen voor Jojan en mij, maar vooral voor ons personeel. Het is zo'n enorme motivatie voor het hele team. Intussen is Jojan alweer bezig met de volgende wedstrijd. Hij is een van de drie finalisten van de prestigieuze kookwedstrijd Prix Culinaire Le Taittinger. Op naar Parijs!"

Personalia

> Wie: Sabine Hof werkte als gastvrouw, sommelier en maître bij toprestaurants in Nederland; Dorset in Borne, Mooirivier in Dalfsen en 't Zusje van de Librije in Zwolle. In 2014 blies ze Hanninkshof met Jojan Kersbergen nieuw leven in.> Het bedrijf: Hanninkshof ligt midden in de vrije natuur. De locatie leent zich voor feesten en partijen. Een bezoek is goed te combineren met een wandeling of fietstocht.> Cijfers: Het bedrijf telt 12 medewerkers en heeft 1 vestiging.> Waar: Op de grens tussen Usselo en Enschede.> Contact: hanninkshof.nl

Gerelateerde artikelen

> Van der Valk Enschede genomineerd voor Best Design Award> Nijverdals Bed & Breakfast beste van Nederland> Ontwikkelaar uit Amersfoort ontdekt Technology Base in Enschede