Nieuws Marketing

Kruidenaer wint Beste Ondernemers Visie-trofee 2016

Eigenlijk waren ze helemaal niet zo enthousiast om deel te nemen aan de verkiezing voor de Beste Ondernemers Visie (BOV). Maar nu ze de BOV-trofee 2016 hebben gewonnen, kunnen Christ en Jacqueline Monden van De Kruidenaer alleen maar heel blij zijn, zo schrijft BN de Stem. "We houden er niet zo van om op een voetstuk te staan, maar nu zijn we supertrots. Wat een geweldige erkenning voor ons bedrijf", aldus Jacqueline direct na het in ontvangst nemen van de prijs, vrijdagavond bij de start van Lekker Etten-Leur.

Pierre van Damme | Foto: Ron Magielse / Pix4profs 5 september 2016

Etten leur 1065

Naast de zware BOV-trofee zelf bestaat de prijs ook uit een cheque ter waarde van 1.000 euro voor een bedrijfsscan. "Ik weet nog niet goed wat ik me daar bij voor moet stellen, maar daar nemen ze nog contact over op. We zien wel", aldus de nuchtere Christ, terwijl hij schuchter, maar vereerd de felicitaties van de overige genomineerden - Human Business Support, 076 Makelaardij en Slijterij 56 - in ontvangst nam.

Allemaal, en zo ook het publiek, gunden de landelijk bekende kruidenkweker en -verpakker de prijs. Jacqueline: "We moeten hier een beetje aan wennen, al die aandacht."

VisitekaartjeHet thema van de BOV-verkiezing dit jaar was 'anders denken, anders doen'. Volgens juryvoorzitter Joost van Rooij kwam het thema bij De Kruidenaer in de meeste facetten van de bedrijfsvoering tot uitdrukking. "Het blijft lastig om vier totaal verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Het was dus echt weer een moeilijke keuze. Maar vooral de combinatie van innovatie, de aandacht en zorg voor de werknemers en de duurzaamheid van de bedrijfsvoering hebben uiteindelijk de doorslag gegeven. En daarnaast: het is gewoon een heel mooi bedrijf, een visitekaartje en uithangbord voor Etten-Leur."

De Kruidenaer (circa 75 medewerkers) aan de Bankenstraat teelt sinds 2003 diverse kruiden, waarvan een groot deel niet geteeld wordt in de volle grond of in potten, maar in grote waterbassins.