Nieuws Marketing

LekkerRegionaal.nl bezorgt in Hengelo boodschappen thuis met bakfiets

Gemak dient de mens. Het nieuwe onlineplatform LekkerRegionaal.nl biedt de mogelijkheid om vanachter de computer boodschappen te doen bij diverse lokale (vers)winkels. De bestellingen worden de volgende dag thuisbezorgd. Met een elektrische bakfiets.

Van onze redactie 3 oktober 2016

Lekker Regionaal Emiel Muijderman

LekkerRegionaal.nl is met ingang van 1 oktober ‘in de lucht’. Initiatiefnemer is de Hengelose ondernemer Johan van den Heijkant (38). Inmiddels hebben zich veertien plaatselijke ondernemers aangesloten: van keurslager tot snoepwinkel. Die hebben op LekkerRegionaal.nl elk hun eigen webshop: duidelijk herkenbaar, met logo en foto. „Daarmee blijft de eigen identiteit gewaarborgd.”

Geen rompslomp

Het ‘unieke’ van zijn concept is volgens hem dat de verschillende boodschappen van een klant worden gecombineerd tot een bestelling. „Stel: je hebt volgende week een verjaardag. Dan bestel je via onze website hapjes bij de delicatessenwinkel, stokbrood bij de bakker en wijn bij de wijnwinkel. Dan maken wij er een bestelling van en bezorgen het thuis. De ondernemers hebben geen rompslomp met de distributie, dat regelen wij.”

De tekst gaat verder onder de foto

Foto: Emiel Muijderman

LekkerRegionaal.nl mikt met name op de ‘dinkies’ (double income no kids) die geen tijd hebben om zelf naar de winkel te gaan en op mensen die minder mobiel zijn, bijvoorbeeld ouderen. Als het concept in Hengelo aanslaat, wil Van den Heijkant het uitbreiden naar andere steden.

Kosten

De producten in de webshops zijn net zo duur als in de winkels. LekkerRegionaal.nl rekent 4,95 euro bezorgkosten per bestelling. Maar als de klant voor meer dan 100 euro bestelt, is de bezorging gratis.