Nieuws Marketing

Livemuziek publiekstrekker bij café in Vriezenveen

Een gezellige kroeg, dat willen de twee vrouwen die sinds september uitbater zijn van café Black Piano in Vriezenveen.

Van onze redactie 14 april 2016

Zussies lenneke lingmont

Een hoop gezelligheid, twee aardige dames, veel lol en ook ruimte voor een goed gesprek: zo omschrijft Ietje Vrielink café Black Piano in Vriezenveen. Samen met Inge Koops is ze sinds september 2015 de uitbater van de kroeg aan de Kanaalweg Noord 1 in Vriezenveen. Het pand, dat vroeger bij café Zandwijk hoorde, is eigendom van Freddy Nijhof. Vijf mannen, die niet met hun naam in de krant willen, huren het pand van hem. De twee vriendinnen werken als uitbaters voor de groep huurders.

Toen de twee 'zussies', zoals ze elkaar noemen, gevraagd werden dit project op te pakken, waren ze gelijk enthousiast. "Het is super om zoiets samen te doen, het maakt het allemaal zoveel leuker met z'n tweeën. We hebben ontzettend veel lol samen", vertelt Ietje Vrielink.

KroegBlack Piano is een bruine kroeg met de sfeer van vroeger. Een open haard, kroonluchters en ouderwetse stoelen: dat is hoe het er binnen uitziet. "Met die laagdrempeligheid en gezellige sfeer willen wij ons onderscheiden van andere kroegen in Vriezenveen. Ook door muziekgerelateerde evenementen te organiseren, hopen we publiek te trekken", legt Inge Koops uit.

Eén van de evenementen was het optreden van de Engelse zanger Brian Christopher, afgelopen vrijdag. "Het was helemaal vol", zegt Vrielink. "Bij deze evenementen zijn de bezoekers vaak wel 30 jaar of ouder. Niet alleen mensen uit Vriezenveen, maar ook uit Almelo en Wierden."

ErvaringKoops en Vrielink hebben samen heel wat horeca-ervaring. "Vanaf mijn zestiende heb ik al diverse bijbaantjes in de horeca gehad. Mijn hele familie werkte altijd in de horeca, dus dat is wel bijzonder", vertelt Koops. Vrielink werkte hiervoor bij De Zandstuve, in Den Ham. De twee houden het café zonder personeel draaiende. "Het is wel eens pittig. Ik ben alleenstaande moeder en combineer dit met een andere baan. Maar het geeft me ook veel energie", stelt Koops.

Het café is op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond open. In de toekomst hopen de twee dit uit te breiden. "Als bijvoorbeeld een biljartclub hier een avond wil komen, is ie van harte welkom. Net als vrouwen, want die zien we nog niet zoveel in dit café."

Foto: Lenneke Lingmont