Nieuws Marketing

Loods 61: 7de restaurant van Wolfgang Meidl

Op de Kleine Berg in Eindhoven opende afgelopen week een nieuw café-restaurant zijn deuren: Loods 61. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

Rob Burg | Foto: Jeroen Hendriks 7 januari 2017

Loods 1

De Kleine Berg is sinds afgelopen week een eettent rijker: Loods 61. In het pand op nummer 61a was voorheen een antiekzaak gevestigd. Loods 61 is het zevende restaurant van Eindhovenaar Wolfgang Meidl, die onder meer ook de Steak fabriek, Si Senor en Memories uitbaat.

De afgelopen tijd was het bikkelen voor Meidl en zijn team. "Op 1 november zijn we gestart. Twee maanden hebben we vol gas gewerkt. Er was hier helemaal niks: er zaten geen ramen in het pand, er was geen gas en er waren geen toiletten." Wat ook ontbrak, was een ontwerp voor de inrichting. Meidl: "Ik heb alles zelf bedacht. Als je iets maakt, moet het onderscheidend zijn én je moet sfeer verkopen. Volgens mij zijn we daarin geslaagd."

Eenderderegeling

De langgerekte zaak met een moderne, industriële uitstraling, bestaat uit twee delen; voor kan er geborreld en geluncht worden, achterin is ruimte voor 120 eters. Op de kaart een mix aan gerechten met prijzen uit het middensegment. Meidl: "Het is een combinatie. Voor de mannen een goed stuk vlees en voor de vrouwen caloriearm gezelligheidseten, zoals een quinoa-salade of een zwartebonenburger."

Blikvanger achterin is een enorme open haard. "Dat is een oude betonstorter. Als je binnenkomt is-ie vanaf de ingang al te zien." De afgelopen jaren groeide het aantal horecazaken in de Bergen. Meidl: "Wij zijn de laatsten die een vergunning hebben gekregen. Voor dit gebied geldt de eenderderegeling: één derde winkels, één derde woningen en één derde horeca." De spoeling wordt wat dun, erkent de horecaman: "De vraag is wie dat gaat voelen."

Meidl ziet de toekomst van zijn Loods 61 zonnig tegemoet, ook letterlijk: "Door de ligging is dit het enige pand op de Kleine Berg waar ’s ochtends al de zon schijnt. We hebben een groot terras. Heerlijk om hier straks met een kopje koffie in de zon te zitten."