Nieuws Marketing

Make-over voor Roompot Beach Resort

Roompot Beach Resort in Kamperland krijgt een flinke retouche. Het vakantiebedrijf laat 59 nieuwe lodges plaatsen. Ook de horeca in het hart van het park wordt opgeknapt.

Van onze redactie 25 januari 2017

Resort

Vorig jaar nam de Franse participatiemaatschappij PAI Partners het op één na grootste vakantiebedrijf van Europa over. De nieuwe eigenaar verschaft Roompot Vakanties het kapitaal om zijn parken te moderniseren. Daardoor kan Roompot nu 30 miljoen euro steken in grootschalige renovatieprojecten.De eerste vakantieparken die Roompot onder handen neemt zijn Roompot Beach Resort in Kamperland, Aquadelta in Bruinisse, Hof Domburg, Kustpark Egmond aan Zee, De Katjeskelder in Oosterhout, Kijkduin in Den Haag, Klein Vink in Arcen en Vakantiepark Weerterbergen in Weert.

Lodges

Volgende maand begint een grootscheepse make-over op Roompot Beach Resort, waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. De kraker vormt de plaatsing van 59 lodges. Ze vervangen een gelijk aantal chalets die zo'n vijftien jaar oud zijn. Volgens Roompot-woordvoerder Marc Volleman moet de klus in drie weken tijd worden geklaard. ,,Dat wordt bijna een militaire operatie. De oude chalets moeten van nutsvoorzieningen worden afgekoppeld en vervolgens afgevoerd. De lodges zijn geprefabriceerd. Een enorme kraan zet ze op hun plek, waarna gas, licht en water worden aangesloten.''Met de lodges speelt Roompot Vakanties in op de vraag naar luxere, maar redelijk betaalbare accommodaties. De lodges zijn groter dan de chalets en het moderne interieur biedt meer comfort. De buitenkant is deels bekleed met kurkplaten die 's zomers koelen en 's winters isoleren. De ombouw is van duurzaam hout, net als de terrasvlonder. Het gros van de lodges telt drie slaapkamers en is dus geschikt voor zes personen.Negen stuks zijn voor doelgroepen, onderstreept Volleman. ,,Vijf lodges zijn gericht op gezinnen met kleine kinderen. Ze hebben een speciale kinderslaapkamer, met onder meer een babybed. De overige vier zijn welness-lodges, met een infraroodsauna, een stortdouche en een badkamer - met dubbele wastafel - die aan de slaapkamer grenst.''

Horeca

Ook de horeca in het centrum van het park wordt vernieuwd, met onder meer nieuw meubilair en een complete schilderbeurt. Op de menukaart staan straks ook meer streekproducten, bijvoorbeeld Zeeuws spek en zeegroenten. Vorig jaar nam Roompot andere delen van het Kamperlandse park onder handen. Toen werden 78 appartementen aan de kant van de Oosterschelde volledig gerenoveerd. Ook het daargelegen restaurant Bestevaer kreeg een beautybehandeling.Datzelfde kunstje wordt de komende maanden toegepast in de centrumvoorzieningen op villapark Noordzee Résidence De Banjaard. Het restaurant wordt totaal gestript en opnieuw ingericht. Daarnaast verrijst er een Koos Konijn-speelplaats. Dat knaagdier is de mascotte van Roompot. In april moet alles aan kant zijn, want dan komt de stroom vakantiegasten weer op gang.