Nieuws Marketing

Bankgebouw Cuijk wordt boutiquehotel Brass.29

Marieke van Oppenraaij (38) hoopt eind juli met zakenpartner Irene Disselhorst boutiquehotel en gastropub Brass.29 te openen in haar woonplaats Cuijk.

Mariam van Zelst | Foto: Istar Verspuij 18 juli 2016

GZ46 1806 Sleutelmoment Mariekevan Oppenraaij foto2 Istar Verspuij

Marieke van Oppenraaij studeerde hospitality en communicatiemanagement en werkte acht jaar als intercedente bij uitzendbureau Randstad. Omdat ze creatiever wilde werken, deed ze een opleiding binnenhuisadviseur en werkte ze vier jaar bij projectinrichter Ideska. Anderhalf jaar geleden begon ze voor zichzelf. Samen met Irene Disselhorst gaat ze boutiquehotel en gastropub Brass.29 openen in het voormalige gebouw van ABN Amro in Cuijk.

Wereldreis"Na mijn hbo-opleiding moest ik me losmaken van mijn veilige nest in Cuijk, waar ik beschermd ben opgevoed. Ik ging een jaar reizen om te ontdekken of ik me alleen kon redden. Ik leerde dat het veel oplevert als je uit je comfortzone komt. Ik heb bijzondere mensen ontmoet en geleerd op mezelf en mijn instinct te vertrouwen. Tijdens deze reis heb ik zelfs mijn huidige echtgenoot leren kennen."Mentor"Vóór mijn wereldreis had ik gesolliciteerd bij een Nijmeegse projectinrichter. De directeur, tevens de grondlegger van het bedrijf, raadde me aan eerst mijn wilde haren te verliezen. Bijna tien jaar later, in 2008, stond ik alsnog bij hem op de stoep. Nu nam hij me wel aan. Zijn leeftijd en ervaring maakten hem tot mijn ideale mentor, mijn sparringpartner. Van hem leerde ik ondernemerszin. Wie een eigen bedrijf wil, moet stappen durven zetten om verder te komen."Zelfstandig"In 2012 is mijn vader overleden aan kanker. Dat was een zware tijd, waarin veel zekerheden wankelden. Bovendien verliet ik het bedrijf waar ik werkte, omdat daar onder invloed van de economische crisis spanningen ontstonden. Op het schoolplein van mijn kinderen ontmoette ik Irene, met wie ik een klik had. Mijn leven toont aan dat zo’n ontmoeting je op een ander pad kan brengen. In dit geval is dat het zelfstandig ondernemerschap in de horeca. Brass.29 zie ik als een nieuw startpunt. Zeker niet als een eindpunt. Wie weet wat ik allemaal nog ga ondernemen in mijn leven."