Nieuws Marketing

Marikenloop op 4 miljoen melkpakken

Jacqueline van Ginneken 11 januari 2016

Marikenloopmelkpakken1065

Op vier miljoen melkpakken van FrieslandCampina wordt reclame gemaakt voor de Nijmeegse Marikenloop. Het gaat om een spaaractie waarmee vrouwen die zich inschrijven voor de hardloopwedstrijd, korting krijgen. Dat bericht De Gelderlander maandag.

Aan deze ladies run die zondag 22 mei plaatsvindt, kunnen maximaal 14.000 hardloopsters meedoen. Het is voor het eerst dat een grote landelijke sponsor in zee gaat met deze grootste vrouwenloop van Nederland.

"Melk is een gezond product, dit past bij de doelgroep, bij de Marikenloop. We zijn heel blij met deze deal", zegt Ronald Veerbeek, directeur van de Marikenloop-organisatie. VerbazingHet heeft hem verbaasd dat de Marikenloop, met 14.000 vrouwen, niet eerder ontdekt is door (landelijke) partijen. In het verleden had de organisatie wel een samenwerking met onder meer Viva. De sponsordeal is aantrekkelijk voor de Marikenloop vanwege de landelijke bekendheid die hij oplevert, zegt Veerbeek. "We verwachten honderden inschrijvingen via dat kanaal." De spaarpunten zitten op de pakken van het merk Optimel. Vrouwen die voldoende punten hebben, betalen geen 15,50 euro om mee te doen, maar 14 euro. Zalando, de webshop voor schoenen en kleding, lift ook mee op de actie want die deelt hardloopshirts uit onder de spaarders. Campina mag als tegenprestatie op de sportmarkt van de Marikenloop staan, waar het zuivelbedrijf een nieuwe drank zal introduceren. Welk bedrag met de sponsordeal is gemoeid, wil Veerbeek niet zeggen. "Geld verdienen is niet onze bedoeling. Als we er geld aan overhouden, dan investeren we dat weer in het evenement."

In amper twee weken tijd, de inschrijving is 1 januari geopend, hebben zich al bijna 3.000 vrouwen opgegeven. Dat is 500 meer dan vorig jaar rond hetzelfde tijdstip, aldus Veerbeek. De Marikenloop is op 22 mei, een week later dan normaal maar dat heeft alles te maken met Pinksteren.

Marikenloopsters zijn geen trouwe loopsters die elk jaar terugkomen, zoals de deelnemers aan de Zevenheuvelenloop. Elk jaar moet de Marikenloop weer nieuwe vrouwen zien te trekken. De Marikenloop is wel heel populair, want elk jaar zit de loop 'vol'.