Nieuws Marketing

'Maxmania' nog niet uitgebroken in Oldenzaal

Meeliften op het commerciële succes van Max Verstappen, wie wil dat niet? Kartinstructeurs Sophie Lansink en Ricardo Oude Weernink gaven gistermiddag een gratis kennismakingsles op de Kartbaan Oldenzaal. Het was geen succes, schrijft De Twentsche Courant Tubantia.

Josien Kodde | Foto: Reinier van Willigen 1 juni 2016

Kartlessen oldenzaal reinier van willigen

Eén serieuze belangstellende komt opdagen, Jaijden Engbers uit Oldenzaal. Moeder Margie vertelt dat de 5-jarige Jaijden gek is van auto's. Hij is nog wat te jong om fan te zijn van Max Verstappen, maar wil niets liever dan achter het stuur kruipen van een Parolin Rocky's. Met de 35 cc kartmotor haal je de 45 kilometer. Zo is Formule 1-kampioen Max ook begonnen.

KartlessenMet het succes van Max in gedachten, zetten Oude Weernink en Lansink een cursus van tien kartlessen in Twente op. Vier deelnemers hebben ze, het moeten er tien worden. Waarom het publiek het laat afweten? Ricardo Oude Weernink: 'Er is een streetsoccertoernooi in Oldenzaal. Daar zit iedereen.'

Maar jullie mikken toch op heel Twente? Sophie Lansink knikt. Zou het aan de prijs liggen? In totaal 800 euro voor tien lessen is niet mis. Daar is Margie Engbers het niet mee eens. "Als Jaijden het echt heel graag wil, heb ik het er voor over." Maar eerlijk is eerlijk, ze moet het thuis nog overleggen.

Nooit te jongSophie Lansink vindt 5 jaar zeker niet te jong om te beginnen met karten. Zelf begon ze op haar vierde. Ze deed zes keer mee met het Nederlands kampioenschap en werd een keer vijftiende bij de junioren. Max Verstappen is net als zij 18 jaar, zo kennen elkaar van de kartbaan. "Ik heb tegen hem geracet, maar had geen schijn van kans. Hij stak met kop en schouders boven iedereen uit."

Gratis proeflesAf en toe ziet ze Max nog, op de kartbaan in Genk in België. Daar brengt de held van Nederland zijn jongere zusje de kneepjes van het rijden bij. Sophie Lansink: "Hij is nog net zo rustig, relaxed en aardig als vroeger." Als blijkt dat de animo voor de kennismakingsles uitblijft, besluiten de initiatiefnemers dat de eerste zeven kinderen tussen 6 en 12 jaar die zich dinsdagmiddag 7 juni om 17 uur aan de poort van de Kartbaan Oldenzaal melden, een gratis proefles krijgen.