Nieuws Marketing

Met bezorgbakker op excursie

De klanten van Henri Lievestro mogen binnenkort een uitnodiging in de bus verwachten voor een bijzonder uitje. Ze krijgen dan bij bakkerij Nollen in Hengevelde een kijkje achter de schermen.

Van onze redactie 29 februari 2016

Bakkerbroodjes1065

"We willen de klanten graag laten zien dat ons brood en banket echt ambachtelijk gemaakt worden", zegt Lievestro. "Dat is meteen het grootste verschil met andere bezorgbakkers die in dit gebied actief zijn. In mijn geval gaat het uitsluitend om een samenwerking met bakkerij Nollen, terwijl andere bakkers vaak ook fabrieksbrood leveren. Ik wil mij onderscheiden door kwaliteit en een luxe uitstraling. Zo doe ik ook niet aan prijsstunten."

LokaalBijna een maand doorkruist Henri Lievestro inmiddels met zijn bedrijf www.jouwbezorgbakker.nl de regio. Vanuit zijn woonplaats Gelselaar bedient hij klanten tussen grofweg Hengevelde en Groenlo. Lievestro heeft nog niet genoeg afnemers om ervan te leven, "maar dat gaat ongetwijfeld lukken. Over een half jaar hoop ik hier mijn broodwinning uit te halen."

BezorgserviceWaarom is hij met deze bezorgservice begonnen? "Het idee kwam eigenlijk een beetje van de bank. Ik zat al een jaar werkloos thuis. En als je tegen de vijftig loopt, ben je voor veel bedrijven ietwat uitgerangeerd. Dus moest ik zelf maar iets bedenken. De bank attendeerde mij er op dat er steeds meer zogeheten 'lokale helden' zijn, kleine bedrijven die zich op de regio en service richten." Bovendien, zo merkte hij, is er steeds meer behoefte aan thuisbezorgen. "Dat keert terug. Deels vanwege het sentiment, nog meer vanwege de populariteit van online shoppen, waarbij alles thuis geleverd wordt."