Nieuws Marketing

Met een glas wijn bijkomen in de kappersstoel

Hij ziet zichzelf als kleine jongen nog zitten bij kapper Ben Holsink in de hoge stoel om geknipt te worden. Zo'n 45 jaar later staat Martin Hemme op ongeveer dezelfde plek zijn werk te doen; maar nu in zijn eigen nieuwe salon aan de Westwal in Ootmarsum. Serenity is de naam van zijn nieuwe kapsalon; Engels voor rust en ontspanning.

Van onze redactie 1 augustus 2016

Martin Hemme

"En dat is ook precies wat ik beoog", zegt Hemme spontaan. "Want voor de klant moet het een uitje zijn om geknipt of gekapt te worden. Hij of zij moet zich even lekker kunnen ontspannen. Met een kopje koffie of thee erbij en als iemand een wijntje wil drinken, geen probleem."

Martin Hemme lacht. De 51-jarige bewoner van de Kleikoel bovenop de Kuiperberg is blij terug te zijn in Ootmarsum. De zoon van 'n Witt'n Hemme verkocht zijn kapsalon in Enschede om in zijn geboorteplaats aan de slag te gaan. Via de beautysalon van parkhotel De Wiemsel kwam hij aan de Westwal terecht. En alleen al op basis van de eerste reacties weet hij zeker de juiste keuze te hebben gemaakt. "Iedereen is ongelooflijk positief, enthousiast en vindt het leuk dat ik terug ben. Ik voel me echt welkom."

Twee stoelen met spiegels en een barretje met twee stoelen: meer staat er niet in de moderne door hem zelf ontworpen en ingerichte kapsalon. "Meer hoeft ook niet, want ik werk alleen." Dat hij 'lange dagen' gaat maken, is evenmin een probleem. Met uitzondering van maandag (gesloten) en dinsdag (van 8.30 tot 18.00 uur)is Hemme open tot 's avonds acht uur. Op zaterdag tot 14.00 uur en bovendien op de eerste zondag van de maand ook nog eens van 12.00 tot 17.00 uur. Hij lacht: "Ik hou van m'n vak."

Foto: Lars Smook