Nieuws Marketing

Met komst weefmachines krijgt Enschede Textielstad echt vorm

Enschede Textielstad, het bijzondere bedrijfje van de Enschedese Annemieke Koster (26), krijgt nu echt vorm. Afgelopen week werden twee machines uit Oostenrijk overgebracht naar A.C. ter Kuile aan de Kneedweg in Enschede, waar de twintiger een ruimte huurt. "Dat deze machines hier nu staan is echt een mijlpaal voor mijn bedrijfje."

Van onze redactie 7 april 2016

Annemieke koster textiel Emiel Muijderman

Enschede Textielstad is een project van lange adem, maar Koster raakt er na twee jaar nog niet op uitgekeken. Ze wil de kledingwereld veranderen en dat doet de Enschedese door de textiel terug te brengen naar haar eigen stad. De komst van de weefmachines betekent een flinke stap voorwaarts. "De machines dateren uit 1972 en 1973 en wegen 1.500 kilo per stuk", vertelt Koster. Ze zijn van Zwitserse makelij en werden gevonden bij een Oostenrijkse boer, die met het weven nog wat geld bijverdiende.Textielarbeiders"We gaan ze schoonmaken, even laten lopen en klaarmaken voor productie. Hopelijk kunnen we dan de komende maanden starten." Koster krijgt daarbij hulp van voormalige textielarbeiders.

JurkenEr is meer goed nieuws, want de eerste opdracht is al binnen. "Met mijn gerecyclede denim stof gaat een bedrijf jurken maken voor zwangere vrouwen."

Foto: Emiel Muijderman