Nieuws Marketing

Mobile Talent Room gaat van start!

Werving en selectiebureau Talent Partners Nederland, moederbedrijf van Commercieel Nederland en Technisch Nederland uit Hengelo gaat dit voorjaar de weg op met haar nieuwe Mobile Talent Room.

Van onze redactie 25 februari 2016

Technologiethinkstock

>>>Lees ook: Technisch Nederland; 'Na Escaperoom nu ook Mobile Talent Room

Er is bij bedrijven behoefte aan het meten van competenties bij sollicitanten en bestaande medewerkers vanuit natuurlijke assessments. Dit is gebleken uit een landelijk marktonderzoek. Om hierin te voorzien gaat de Mobile Talent Room in de markt gezet worden. Hiervoor wordt er een trailer op maat ingericht, die op bijna elke unieke locatie geplaatst kan worden. In deze Mobile Talent Room voeren de deelnemers in een team diverse opdrachten en puzzels uit. Via een zelf ontwikkeld en aanpasbaar spel worden de competenties en talenten van de deelnemers in kaart gebracht. Daarnaast kunnen er individuele gesprekken plaatsvinden met de deelnemers en kunnen ze getest worden op hun persoonlijkheid door middel van DISC-persoonlijkheidstesten.

Kickoff Traineeship De Mobile Talent Room gaat van start op 18 mei in de Rotterdamse haven als kick-off van een businesscourse voor de landelijke selectie van KPN managementtrainees. De talenten van de deelnemers gaan in kaart gebracht worden door een interactief spel te spelen, dat helemaal in het teken staat van KPN. De deelnemers zullen hierin de geschiedenis van het bedrijf van vroeger tot nu gaan beleven, ‘de ideale kick-off van een driedaagse KPN-businesscourse aldus Steven Duinhouwer, eigenaar van Talent Partners Nederland.

De KPN-beleving als selectiemiddel Als uitgangspunt van het spel en de inrichting van de speciale truck wordt een KPN-beleving gebruikt. KPN is een pionier op het gebied van telefonie en ICT in Nederland met een rijke historie. Steven Duinhouwer: ‘Wij kunnen nog niet te veel verklappen maar denk aan oude draaitelefoons, de eerste mobieltjes in combinatie met oude KPN-communicatiemiddelen. Hiermee kunnen wij optimaal hints, puzzels en andere leuke elementen in het spel verwerken.”

Voor de één een spel en voor de ander zeer waardevolle informatie De mobile talent room is voor de deelnemers een spelletje, maar achter de schermen gaat er door de werkgever aandachtig meegekeken en geluisterd worden via microfoons en camera’s om waardevolle informatie te vergaren over de deelnemers. Het spel wordt zo ontwikkeld dat er specifieke competenties gemeten worden. De test is evenals de kamerinrichting volledig aanpasbaar aan de wensen van de opdrachtgever.

Klik hier voor meer informatie

Foto: Commercieel Nederland