Nieuws Marketing

Modeontwerpster Lucie Loete uit Kloosterzande op catwalk in Londen

Veel modeontwerpers kunnen er slechts van dromen, maar voor Lucie Loete uit Kloosterzande is het werkelijkheid. Pas afgestudeerd, showt zij haar collectie damescouture tijdens de prestigieuze London Fashion Week. Dat meldt de PZC.

Sheila van Doorsselaer | Foto: Privéfoto 15 september 2016

Lucieloete

De modellen flaneren donderdag in Loetes creaties over de catwalk in een zaal van The Vinyl Factory tijdens de openingsdag van het wereldberoemde mode-evenement in de Britse hoofdstad.

Uitzonderlijk

Loete is met haar 47 jaar niet de typische student. Na een carrière als bedrijfspsycholoog, besloot ze haar creatieve kant alle ruimte te geven en schreef ze zich in voor de pittige mode-opleiding aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint Niklaas. Ze bleek zeer talentvol en dat resulteerde in een aantal bijzondere en kleurrijke collecties waarmee ze al diverse prijzen won.

De tekst gaat verder onder de foto

Foto: Jan & Jurre

Jaren 80

"Mijn werk is opgemerkt en daar heb ik de uitnodiging voor de London Fashion Week aan te danken." Tijdens de showcase in The Vinyl Company wordt haar afstudeercollectie Unbeschreiblich Weiblich getoond. Ze grijpt daarmee terug op de New Romantics, een stroming uit de jaren tachtig. De kleding valt op door de gewaagde kleurkeuzes, het gebruik van bijzondere materialen (zoals synthetisch haar) en zelfontworpen prints. Alle stukken zijn handgemaakt en uniek.

Loete: "Mijn doel is uiteindelijk kleding onder mijn eigen label uitbrengen wat te koop is in exclusieve boetieks." Loete heeft inmiddels ook al een uitnodiging voor de in oktober te houden Brussels Fashion Days.