Nieuws Marketing

Moederdagcadeau uit Tubbergen voor Beatrix: een 7-delige taart

Banketbakker Patrick de Vries (22) uit Enschede heeft dinsdag een grote taart naar paleis Noordeinde in Den Haag gebracht. De taart is een moederdagcadeau voor prinses Beatrix. De Vries bracht zijn creatie samen met patissier Herbert Koopmans (36) uit Tubbergen, in wiens banketbakkerij de Enschedeër werkt.

Van onze redactie 4 mei 2016

Patrick de vries maakt taart voor beatrix foto facebook

„Het was een geweldige belevenis, in een prachtig paleis”, zegt De Vries.

ButlerHelaas kon prinses Beatrix de taart - bestaande uit zeven kleine taarten in vier verschillende smaken - niet persoonlijk in ontvangst nemen. Koopmans: ,,Dat was natuurlijk jammer, maar we werden geweldig ontvangen door de butler van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Hij was oprecht geïnteresseerd, we hebben wel een uur gepraat.”

PrijsDe Vries mocht de taart maken, omdat hij vorig jaar de Gouden Gard won, de landelijke prijs voor beste jonge banketbakker. Hij kreeg hulp van collega-bakkers Anne Post en Tamara Bartucz, die de tweede en derde prijs wonnen, en werkgever Koopmans, die de talenten coachte.

Vier smakenIn de taart verwerkten de drie bakkers de smaken amarenen, frambozen, perziken en appel. „Hij is geweldig gelukt. De kleuren van de taart pasten ook perfect bij het rode interieur van het paleis.”

Foto: Facebook/NBOV