Nieuws Marketing

Muzikant produceert elke dag vierdaagse-song

Muzikant en zanger Collin Hoeve gaat vanaf morgen een week lang iedere dag een lied componeren over de Vierdaagse. Hij doet dat voor De Gelderlander: zijn liedjes zullen elke dag op de site van de krant te zien en horen zijn.

Eric Reijen Rutten 15 juli 2016

Nijmeegse Vierdaagse

Het is eigenlijk een koud kunstje voor Hoeve, dat componeren. Anderhalf jaar geleden zette hij het wereldrecord liedjesschrijven op zijn naam door in 24 uur 105 liedjes te componeren.

"Als mijn hoofd leeg is en ik heb een gitaar in mijn handen, dan komen de liedjes vanzelf. Er zit zo veel muziek in mijn hoofd."

De 32-jarige Nijmegenaar is al lang muzikant. Hij werkt parttime als muziekdocent op de Nijmeegse middelbare school NSG, maar verdient het grootste deel van zijn brood met optreden.

Liedje van de dag

Ook tijdens de Vierdaagseweek treedt hij veel op, onder meer bij de Walkshow, een dagelijkse talkshow van de Gelderlander op het plein voor LUX (15.00 uur). En hij neemt dus elke dag een nieuw Vierdaagselied op. "Ik laat me leiden door wat er die dag over de Vierdaagse op me afkomt, ik ga niets van tevoren bedenken. Ja, op woensdag zal er vast wel iets over roze langskomen in het liedje van die dag.."

Hoeve heeft zijn sporen in de muziek inmiddels wel verdiend. Hij schopte het ver bij verschillende muziekcompetities, stond al eens in het voorprogramma van Ilse de Lange en gaat deze zomer op tournee door Engeland.

Melodie

Vorig jaar bracht hij zijn derde album uit onder de naam Lessons learned. Muziekblad OOR schreef over hem: 'De muzikant uit Nijmegen tovert de ene na de andere fraaie melodie tevoorschijn en zingt met een warme stem die het midden houdt tussen Jason Mraz en James Taylor.'

Op dat album staat het nummer met hitpotentie Walk On Water. Het gaat weliswaar niet over de Vierdaagse, maar de titel is alvast toepasselijk.