Nieuws Marketing

'Nee, niet wéér een ramkraak'

Joris van Egmond | Foto: Marie-Therese Kierkels/Beeld Werkt 13 januari 2016

Ramkraakwaalwijk1065

Bij de Waalwijkse kledingwinkel View 265 werd voor de tweede keer in korte tijd een ramkraak gepleegd en kleding meegenomen. Van de daders ontbreekt nog elk spoor, schrijft het Brabants Dagblad woensdag.

Sinds de eerste ramkraak in eind november zat hij al te wachten op dat telefoontje. Zo schrok Hans Amelsfort, eigenaar van de Italiaanse herenmodewinkel View 265 aan de Grotestraat in Waalwijk, regelmatig 's nacht wakker omdat hij dacht dat er werd gebeld. Dat telefoontje kwam uiteindelijk toch, gisternacht om 2.20 uur precies. "Ik herkende het nummer van de meldkamer op mijn scherm. 'Niet weer een ramkraak', zei ik nog tegen mijn vrouw!'"

Maar dat was wel het geval. De meldkamer vertelde dat de pui van zijn winkel eruit was geramd. De dieven hadden het voorzien op merkkleding; ze namen tientallen broeken, jassen, overhemden en schoenen mee. Hoe groot de schade precies is, weet Amelsfort niet. Maar dat loopt hoe dan ook in de duizenden euro's. Wie een verslagen winkeleigenaar verwacht, komt echter bedrogen uit. "We gaan gewoon verder. Vol gas ertegenaan."

DievenEind november kwamen de dieven via de achterdeur binnen, op eenzelfde manier als nu. Ook toen werd de ingang eruit gereden. Dit keer hadden ze het op de vooringang gemunt. In Tilburg werden kort tevoren twee auto's gestolen. Met de ene, een Volkswagen Touran, werd het rolluik uit het gareel getrokken. De daders pakten zoveel mogelijk kleding en vluchtten met de andere auto. Hoewel de politie korte tijd de N261 van Waalwijk naar Tilburg afzette, werden de daders niet gepakt. De Volkswagen Touran werd voor de winkel achtergelaten, de tweede auto werd gisteren gevonden in Drunen. De politie vermoedt dat er drie daders bij betrokken zijn. Of het dezelfde criminelen zijn die in november toesloegen, kon de politie gisteren niet zeggen.

Toen Amelsfort gisternacht werd gebeld, stapte hij meteen in zijn auto om vanuit zijn woonplaats Oisterwijk naar Waalwijk te rijden. Onderweg begon hij al met regelen. Een glasbedrijf voor een nieuwe pui bellen, de politie, de leverancier, de verzekering. Dat is de hele dag zo door gegaan, zijn telefoon staat niet meer stil.

Natuurlijk gaat de winkeleigenaar maatregelen nemen om de winkel nog beter te beveiligen. Net zoals hij deed na de eerste ramkraak. Toen maakte hij een extra poort aan de achterkant. Amelsfort denkt nu na over een extra rolluik. "Ja", geeft hij toe, "ik zal extra op mijn hoede zijn de komende maanden. Maar ik ben ervan overtuigd dat het met de beste beveiliging niet meer mogelijk is om in te breken."

Zijn mobieltje gaat. Aan de andere kant van de lijn vraagt iemand hoe het met hem is. Hij antwoordt: "Zeg maar gerust klote."

De vluchtauto werd later in Drunen gevonden. De politie vermoedt dat er drie daders bij de ramkraak betrokken zijn