Nieuws Marketing

Doorzetter Nienke opent cupcakewinkel in Enschede

De 23-jarige Nienke Versluis was een van de winnaars van de Hengelose wedstrijd Win-Je-Winkel in 2015, maar het liep net even anders. Na afwijzing in Hengelo opent ze komend weekend haar cupcakewinkel in Enschede, vertelt ze de Tubantia.

Jadrieke Boels | Foto: Christian van der Meij 22 augustus 2016

Nienkes Cupcakes Enschede

Het initiatief Win-Je-Winkel is in het leven geroepen om de Hengelose binnenstad op te leuken. De ondernemers met de leukste plannen winnen een half jaar gratis huur van een winkelpand, met als hoop dat ze succesvol zijn en blijven plakken. Ze moeten alleen nog om de tafel met de pandeigenaren; een formaliteit, dacht Nienke. „Iedereen was enthousiast over mijn plan voor een cupcakewinkel. Ik dacht dat we het alleen nog over wat details zouden hebben."

Teleurstelling

Niks bleek minder waar. Nienke had niet gerekend op de feedback van de eigenaar: „Best een leuk plan, maar niet voor mijn pand." Een grote teleurstelling voor de 23-jarige, die uiteindelijk besloot de handdoek in de ring te gooien. „Laat maar, ik ga wel werken. Ik probeer het over een paar jaar nog wel een keer", herhaalt ze haar denkwijze hardop.

Leegstand

Die gedachte veranderde toen ze een paar maanden geleden langs een leegstaand pand in de Korte Haaksbergerstraat in haar woonplaats Enschede liep. „Leuk pandje, dit kan het weleens zijn", dacht ze. En toen kwam het balletje aan het rollen. Het bleek een pand te zijn dat al acht jaar leegstond. De verhuurder, die de historie van Nienke kent, was zo verheugd over haar komst dat ze de eerste drie maanden geen huur hoefde te betalen. „Hij gunde mij die opstarttijd."

Nienke’s

De jonge ondernemer staat trots achter haar toonbank. „Het is een droom die uitkomt. Dit is wat ik het allerliefste doe: mooie en lekkere dingen maken waar een ander blij van wordt." De 23-jarige gaat alles in de zaak alleen afhandelen, van het bakken en versieren tot het rondbrengen van koffie en afwassen. Zoetekauwen kunnen de cakejes namelijk niet alleen afhalen, maar ook in de zaak of op het terras opeten. Een echte cupcakewinkel is er volgens Nienke in Twente nog niet: „Ik ben de eerste."

Ze hoopt stiekem wel dat de pandeigenaar die haar plannen in Hengelo afwees een keertje langsloopt en achter zijn oren krabt. Want Nienke zegt nu: „Haha Hengelo, ik ga naar Enschede!" Nienke's winkel opent op 26 augustus aan de Korte Haaksbergerstraat 15. Iedereen kan van 11.00 tot 15.00 gratis komen proeven.