Nieuws Marketing

Nieuw uitvaarthuis in Goor

Hij staat er eindelijk: het uitvaarthuis De Hof, van onderneemster Tonny Kranenberg. Op ‘historische grond’, naast de Hofkerk en de Klokkenkamp. „Daarmee is op deze locatie weer een uitvaartfunctie”, sprak burgemeester Ellen Nauta, die gisteren het uitvaarthuis mocht openen. Dit meldt De Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 28 november 2016

Template2

Niks steriel met zwart en wit. Het uitvaarthuis van Kranenberg is sfeervol ingericht: zachtpaarse muren, donkergrijze tegels op de vloer en lichthouten accenten van Twickelhout. Overal branden kaarsen en er staan bloemstukken van bloemisten uit de regio.Het moet de gemoedelijke sfeer van thuis benadrukken „Vandaar ook de naam uitvaartHUIS”, verklaart Kranenberg. „Verdriet kunnen we hier niet wegnemen, maar we kunnen wel proberen om de sfeer zo aangenaam en warm mogelijk te maken.”

Sfeervol

Het uitvaarthuis is van alle gemakken voorzien. Zo zijn er twee sfeervol ingerichte familiekamers, waar de overleden kan worden opgebaard. Familie krijgt een sleutel en kan op ieder gewenst moment de ruimte in. Verder kunnen in De Hof condoleances worden gehouden en er is een verzorgingsruimte voor de laatste verzorging van de overledene.

Muziek

Modern is het ook: in de familiekamers staan muziekinstallaties die zijn verbonden met het wifi- netwerk, zodat mensen via muziekstreamingsdienst Spotify hun eigen muziek kunnen draaien. „Want niet iedereen houdt van André Rieu.” Moderner kan bijna niet. „Ik ben er erg blij mee, het is een droom die uitkomt”, aldus Kranenberg.