Nieuws Marketing

Nieuwe exploitanten Ossenvoort Ootmarsum

Zijn grootouders hadden een café met een cafetaria en zijn ouders exploiteerden jarenlang onder meer de hamburgerzaak Wimpy in Almelo. Hijzelf werkte op uiteenlopende terreinen als kok: van catering tot sterrenrestaurant. "Ik ben dus geboren en getogen in de horeca", zegt Alfred van der Heide (50). Hij wil er maar mee duidelijk maken dat hij 'meer dan genoeg' horeca-ervaring en -expertise heeft om niet alleen café-restaurant Ossenvoort in Ootmarsum over te nemen maar ook om er een succes van te maken.

Alphons Weierink | Foto: Frans Nikkels 3 juni 2016

Restaurant ootmarsum frans nikkels

Want hij en zijn partner Katharina Giel (42) zijn officieel per 1 juni de nieuwe exploitanten van het gerenommeerde café-restaurant aan de Grotestraat. Meer dan zestig jaar het domein van aanvankelijk Henk Ossenvoort (75) en later ook zijn vrouw Gerda (67).

Vorige week woensdag waren zij voor het laatst actief in hun zo vertrouwde omgeving, sinds donderdag zwaaien Van der Heide en Giel er de scepter. Dat wil zeggen: zij zijn vooralsnog druk in de weer met schoonmaken, schilderen en behangen. Ook aan de indeling wordt het een en ander gewijzigd. "We willen er al een klein beetje onze stempel op drukken", licht Van der Heide toe. "De mensen die hier straks binnenkomen, moeten wel zien dat er iets is veranderd." Later dit jaar volgen meer veranderingen.

BegripVrijdag 3 juni gaat het 'nieuwe' Ossenvoort open voor publiek. De naam blijft hetzelfde. "Ossenvoort is een begrip in Ootmarsum. Daar moet je niet aankomen en de mensen blijven het toch zo noemen."

Alleen komt daar 'Grand Café Bistro' voor te staan. Waarmee ook de nieuwe koers duidelijk wordt die Van der Heide en zijn partner gaan varen. "Het luxe linnen gaat van tafel", zegt de nieuwe eigenaar, waarmee hij aangeeft dat hij de uitstraling van het restaurant wat minder luxe wil laten zijn. "We maken er overdag een grand café van waar de mensen terecht kunnen voor een kopje koffie, een broodje en een lunch. 's Avonds is het een bistro met bijbehorende menukaart."

BistroNa de Koale Karmis in november wil hij de bistro verder ontwikkelen. Met onder meer een open keuken en een Spaanse houtskoolbarbecue zodat de gasten kunnen zien hoe het eten wordt bereid. Want: "Eten is show, entertainment en vertier."

't ZölderkeHij refereert in dit verband aan de glorieuze jaren van bistro 't Zölderke in Ootmarsum waar de mensen in drommen op afkwamen. "'t Zölderke is al lang verdwenen, maar aan soortgelijke eetgelegenheid is behoefte in Ootmarsum", weet hij heel zeker. "We richten ons ook op dat soort publiek."

Mede daarom is Jos Everink (57) als kok aangetrokken. Een geboren en getogen Ootmarsumer met wie Van der Heide ooit samenwerkte in hotel Carelshaven in Delden. Van der Heide wist al geruime tijd dat café Ossenvoort te koop en te huur stond. "Toen paste mij dat niet. Nu wel. Bovendien is de horeca in beweging; de crisis lijkt voorbij."