Nieuws Marketing

Nieuwe naam voor Van der Poel Desserts; ‘DE Dessert Meesters’

Op 29 januari maakt Van Der Poel bekent dat de desserts- en ijsfabriek aan de Turbinestraat in Hengelo ‘DE Dessert Meesters’ gaat heten. DE Dessert Meesters is klaar voor toekomst door een ingrijpende verbouwing van de locatie. De productiecapaciteit is door de verbouwing verduurzaamd en met 25 procent toegenomen naar 10 miljoen liter per jaar.

Van onze redactie 29 januari 2016

Vd Poel Fabriek Emiel Muiderman 1

In goed overleg met de familie Van der Poel, van onder andere de prijswinnende ijssalons in Hengelo en Enschede, en directeur Pepijn Lubbers van de desserts- en ijsfabriek is besloten tot de naamsverandering. Sinds 2014 maakt Van der Poel Desserts deel uit van de Roerink Food Family. De ijssalons zijn nog steeds in eigendom van de familie Van der Poel. Toch bleek dat dezelfde naam, voor zowel de desserts- en ijsfabriek als voor de ijssalons, regelmatig voor verwarring zorgde. Daarnaast hecht de familie Van der Poel natuurlijk ook aan het voeren van hun eigen familienaam. Reden om nu, samen met de uitbreiding en verduurzaming van de fabriek, ook de bedrijfsnaam bestendig te maken voor de toekomst. De nieuwe naam, DE Dessert Meesters, maakt duidelijk dat ze aan de Turbinestraat nog steeds op een ambachtelijke wijze heerlijke desserts en ijs vervaardigen.

Duurzame investeringenTijdens de Kerstperiode is aan de Turbinestraat hard gewerkt om begin van dit jaar te kunnen starten, op de inmiddels heringerichte productielocatie op industrieterrein Westermaat in Hengelo. De verbouwing is volgens de hoogste kwaliteitseisen uitgevoerd waaronder de IFS Higher Level standaardvoorwaarden. De uitbreiding van de productiecapaciteit betekende ook meteen een mooie gelegenheid om de routing in de fabriek te verbeteren en daarmee de efficiency te optimaliseren. Ook zijn alle mogelijke opties om afval te verminderen en te scheiden voor hergebruik ingezet. De toepassing van energiebesparende maatregelen en de keuze voor stillere machines dragen bij aan de verdere ontwikkeling van een duurzame toekomst van DE Dessert Meesters op de Westermaat in Hengelo.

De fabriek heeft haar oorsprong liggen bij de familie Van der Poel. Sinds 2014 maakt DE Dessert Meesters bv, deel uit van de Roerink Food Family.

Foto: Van der Poel ijsfabriek (Emiel Muijderman DTCT)