Nieuws Marketing

Nieuwe ondernemersvereniging Zierikzee wil kerstmarkt en muziek in de stad

De nieuwe ondernemersvereniging Zierikzee, die nog geen maand geleden officieel is opgericht, heeft nu al twee concrete plannen voor de binnenstad van Zierikzee. De ondernemers willen een kerstmarkt en meer muziek in de stad, zo schrijft de PZC.

Van onze redactie 4 november 2016

Kerstmarkt Zierikzee

De voormalige ondernemersvereniging van Zierikzee heeft plaatsgemaakt voor InZzee. Iedere ondernemer uit de binnenstad die meebetaalt aan de bedrijfsinvesteringszone (BIZ), kan lid worden van de vereniging.

Budget

Voorzitter Lucie Krans van InZzee denkt dat de nieuwe ondernemersclub meer mogelijkheden heeft dan de voorgangers, omdat er door de bijdrage van ondernemers en de gemeente meer geld in de pot zit. De vereniging heeft een budget van bijna 75.000 euro. Wat ze precies met dat geld gaan doen, is nog niet duidelijk. "We zijn ideeën aan het inventariseren", aldus Krans. "We willen in ieder geval meer muziek in de stad; dweilbands in het toeristisch seizoen en koren in de kerstperiode."

Plannen

Daarnaast wil de club een kerstmarkt organiseren op donderdag 22 december. Het is de bedoeling dat de weekmarkt dan langer doorgaat, zodat die samenvalt met de koopavond. Begin volgende maand komen er tweehonderd kerststukken door de stad te hangen, en de kerstverlichting wordt gerepareerd. "Omdat de slingers er nu het hele jaar hangen, gaan veel ledlampjes kapot", legt Krans uit. Voortaan worden ze in het voorjaar weggehaald.