Nieuws Marketing

Nieuwe reparatiewinkel in Oldenzaal

Trots staat Aday Mutlu (25) achter de witte toonbank van zijn nieuwe bedrijf 6DA4 in het winkelcentrum de Thij. Voor de reparatie van telefoons, tablets en laptops. Zijn bedrijfsnaam is een code voor zijn roepnaam: "Wanneer je de 6 in spiegelbeeld zet krijg je een 'a'. De 4 is geschreven met een open bovenkant en lijkt op een 'y'. Zo krijg je mijn naam."

Van onze redactie 25 februari 2016

Aday mutlu carlo ter ellen

De weg naar zijn eigen bedrijf was niet gemakkelijk. Hij volgde verschillende opleidingen, maar zonder resultaat. "Ik kon me maar moeilijk focussen op mijn studie, omdat het thuis niet goed ging." Mutlu ging aan het werk bij verschillende horecabedrijven in Oldenzaal. Maar hij wilde meer.

Nadat hij opnieuw bij zijn moeder ging wonen begon het te kriebelen. "Mijn moeder spoorde me aan om na te denken over mijn toekomst. Wat ik nou echt zou willen." De keuze viel op een hbo-opleiding voor leraar Duits, maar met een 5,4 op de toelatingstest moest Mutlu een andere uitdaging zoeken. Hij begon met zijn opleiding voor detailhandel.

ElektronicaTegelijkertijd was Mutlu wat aan het knutselen met elektronica. "Mijn telefoon was kapot. Ik kon wel een telefoon lenen van een vriend, maar er zat een barst in het scherm. Ik bestelde een nieuw scherm en kon die vrij gemakkelijk in de telefoon zetten. Vervolgens was de iPhone van mijn zus kapot. Ik wilde die wel maken. Een week lang heeft de telefoon in stukken op mijn tafel gelegen. Op een gegeven moment had ik hem weer in elkaar en alles werkte, al miste er wel wat schroefjes."

ErvaringMet een kapotte telefoon konden vrienden en familie bij Mutlu terecht. Voor hemzelf was het, evenals de stageplaatsen bij reparatiewinkels, een mogelijkheid om ervaring op te doen. Drieënhalf jaar later opende hij zijn reparatiewinkel. "De meeste klanten komen binnen met kapotte schermen, knopjes of accu's. Veel materiaal heb ik op voorraad, dan repareer ik het direct. Anderen hebben problemen met apps. Die kunnen dan bijvoorbeeld geen berichten sturen via WhatsApp. Vaak is dat even een instelling wijzigen. Een kleine moeite en mensen lopen weer blij de winkel uit."

Multu droomt ervan vergelijkbare winkels te openen in andere Twentse steden.