Nieuws Marketing

Nieuwe zaken en minder dieven op Rotterdam CS

Rotterdam Centraal zit in de lift. Aan de achterkant van het station, waar eerst de Broodzaak zat, opent halverwege maart The Hen House. Op het menu staat óók kip, patat en appelmoes, maar de eerste vestiging van deze nieuwe keten brengt vooral 'gezonde fastfood met kip' naar de reizigers.

Jitske-Sophie Venema 29 februari 2016

Svensophierotterdamcs

De snelle vette hap krijgt meer concurrentie. In mei opent Enoki voor 'licht en verantwoorde' salades en yoghurtgerechten. De nieuwe formule zou in augustus al starten, maar de opening liep 9 maanden vertraging op.

Met de nieuwe zaken zet het station een stap vooruit. Anderhalf jaar geleden sloten drie kledingzaken, gevolgd door twee restaurants. Slechts een halfjaar na de opening van het moderne station dat NS zo graag ziet als méér dan knooppunt van vervoer, bleek het moeilijk om genoeg omzet te draaien. Kledingwinkel Desigual is vervangen door Sissyboy. Op de plek waar lingerieketen Hunkemöller zat, opende dit najaar cosmeticawinkel ICI Paris XL. Twee winkels staan nog leeg.

,,Retail op het station is topsport, maar het gaat beter dan vorig jaar," merkt ondernemer Rob Lenselink. ,,De economie trekt aan, het aantal reizigers stijgt. Wie zorgt dat zijn winkelformule up to date is, profiteert." Lenselink is een veteraan in de stationshal. Ruim 20 jaar runde hij er Jambelle, maar dat is verleden tijd. Zijn stationswinkel heet nu Sven & Sophie. ,,Het kousenwinkeltje had een te stoffig imago. Door de uitstraling stappen mannen makkelijker binnen."

Het opklimmen van het station had tijd nodig, merkt hij. Meer tijd dan verwacht. Klanten moesten wennen, ook aan de gesloten poortjes. Al is de impact daarvan minder negatief dan verwacht. ,,Er wordt minder gejat."