Nieuws Marketing

Nieuwegeinse dierenzaak Haspels is de beste van Nederland

Kinderen krijgen er educatie, personeelsleden hebben ieder hun specialisatie en de samenwerking met de vele externe partijen is bijzonder. Dierenspeciaalzaak Haspels uit Nieuwegein is deze week verkozen tot beste dierenspeciaalzaak van Nederland. Ton Haspels had niet anders verwacht. ,,Ik had er het volste vertrouwen in."

Van onze redactie 3 november 2016

Dierenwinkel 3

Ton is met zijn zoon Peter eigenaar van de zaak. Precies tien jaar zit de dierenspeciaalzaak op z'n huidige stek, op een hoek van winkelcentrum Muntplein. Peter was nog tiener, toen hij zijn eerste stappen in de zaak zette. ,,Eerst kwam hij na school om half zes helpen, toen half vijf en vervolgens half vier. Stop maar met die hbo dacht ik, hier ben je op zijn plek." Vader en zoon werken inmiddels met acht vrouwen die allemaal in Barneveld zijn opgeleid, aan het Groenhorst College. Een paraveterinair, een gedragsdeskundige, een trimmer, ieder heeft haar eigen specialisatie. Ton: ,,Wanneer een hondje een voedingsallergie heeft, is dat geen probleem voor ons."

Haspels heeft een 'animal coach' die dag en nacht beschikbaar is om vragen te beantwoorden en werkt samen met onder meer een mobiele dierenarts, een careteam en met een hondengedragsdeskundige. ,,Je moet niet bang zijn te erkennen dat je niet alles zelf kunt weten."

De details vallen op. Alles staat netjes naast en achter elkaar opgesteld. Gaten worden direct opgevuld. En geurstokjes zorgen ervoor dat het er lekker ruikt. Maar de winkel biedt ook educatie. Via scholen en de naschoolse opvang in de buurt worden kinderen uitgenodigd. Niet om een konijn aan te verkopen, maar om ze er bewust van te maken dat een dier ook gevoed moet worden. En dat het hok van dat dier verschoond moet worden. ,,Als beloning voor het luisteren, krijgen de kinderen na een speurtocht een knaagdierdiploma", vertelt Ton.

De rode loper ligt al uit. vrijdag en zaterdag worden de klanten als koningen binnengelaten en getrakteerd op bubbels. Want het zijn die klanten die de dierenspeciaalzaak massaal nomineerden.