Nieuws Marketing

Nu al eerste boeking Cichorei Dalfsen

Het theatertje in het centrum van Dalfsen moet nog gebouwd worden, maar de eerste boeking is al vastgelegd. Op vrijdag 27 januari 2017 treedt cabaretière Eva Crutzen op in het 120 zitplaatsen tellende zaaltje dat een plek krijgt in het Waterfront.

Van onze redactie 29 januari 2016

Bioscoop Theater Thinkstock

Het gebouw wordt naar verwachting opgeleverd in oktober van dit jaar. "Maar als je er voorstellingen in wilt hebben, moet je nu boeken", aldus burgemeester Han Noten. Er lopen nog gesprekken over een vijftal andere voorstellingen in de eerste weken van volgend jaar.

Een groep vrijwilligers die binnen de nog op te richten Stichting Theater Cichorei (werktitel) de programmacommissie vormt, hoopt in de eerste helft van dat jaar een stuk of twintig voorstellingen neer te zetten. Noten: "Het theater gaat al wel eerder open, maar wellicht programmeren we in november en december een aantal voorstellingen van plaatselijke gezelschappen. Dan kunnen we meteen zien of alles goed functioneert."

WaterfrontHet theater gaat deel uitmaken van het Waterfront, samen met de horeca in de Witte Villa. De stichting huurt het theatergedeelte van de cichoreifabriek tegen een kostendekkende prijs. Noten realiseert zich dat het theatertje zijn eigen publiek zal moeten opbouwen vanuit de regio. "Een goede bereikbaarheid en gratis parkeren lijken me in elk geval pluspunten."

Het wordt ondergebracht in de te herbouwen cichoreifabriek, waarbij het nieuwe gebouw een vergelijkbare historische sfeer moet uitstralen als het oorspronkelijke pand, in elk geval van de onlangs gesloopte voorgevel.

Foto: Thinkstock