Nieuws Marketing

Oldenzaalse winkels op zaterdag weer om 17 uur dicht

De proef met het verlengen van de sluitingstijd op zaterdag voor winkels in de Oldenzaalse binnenstad is per 1 januari beëindigd. Oorzaak: lang niet alle ondernemers in de Boeskoolstad werkten mee aan deze pilot en sloten hun zaak al om 17.00 uur in plaats van 18.00 uur.

Van onze redactie 19 januari 2016

Open Gesloten Winkel Stock

Omdat een aantal ondernemers daar wel positief tegenover stond, werd eind maart 2015 begonnen met de verlengde sluitingstijd op zaterdag. Karin Goldschmidt, voorzitter van de stichting Ondernemersfonds Binnenstad Oldenzaal (OBO), betreurt de minder positieve afloop. Maar: „Als je aan zoiets begint, moet je ook als collectief optreden. Doe je dat niet, dan zul je het langer de tijd moeten geven. Veel ketens draaien al pilots met de sluitingstijden. Het is toch een kwestie van wel of niet. Op het moment dat de aanloopstraten niet meedoen, wordt het echt lastig. We gaan ons nu volledig focussen op de vrijdagavond.”

Tijd is geweestHet onderwerp sluitingstijden kwam maandagavond aan de orde tijdens de jaarbijeenkomst van de OBO. In stadstheater De Bond werd onder meer het Jaarplan 2016 gepresenteerd. Goldschmidt benadrukt dat de Oldenzaalse ondernemers op moeten letten: „We moeten onze winkels als collectief samen openen en samen sluiten. Op de koopzondagen, Duitse feestdagen en andere bijzondere dagen.” Het argument dat de winkels in Oldenzaal op zaterdag altijd om 17.00 uur sluiten, gaat volgens haar niet meer op. „Die tijd is echt geweest. Je moet anders gaan denken. Misschien dat we dit later nog eens kunnen oppakken.”

VijfhoekHet bestuur van de OBO kijkt vol spanning uit naar de plannen voor het aantrekkelijker maken van winkelcentrum In den Vijfhoek. „Veel is afhankelijk van wat er nu met de Vijfhoek gaat gebeuren. Nu is het toch een behoorlijk saaie bedoeling. Het had zoveel mooier kunnen zijn. Als de Vijfhoek echt aantrekkelijker wordt gemaakt, heeft dat heel veel gevolgen”, weet ook Goldschmidt.

Foto: Stock