Nieuws Marketing

Ondernemer sceptisch over business met Pokemon GO

Allemaal leuk en aardig die Pokemon GO-hype, maar met mijn bedrijf kan ik er niets mee. Dat antwoordt de meerderheid van de ondernemers op een poll op deze site. 16 procent wordt gek van al die Pokemon-jagers voor hun zaak, 5 procent weet niet eens wat Pokemon GO is.

Bram de Vrind 19 juli 2016

Pokemon GO pokemon winkelstraat ondernemers

De smartphonegame is deze week officieel gelanceerd in Nederland. Volgens recent marktonderzoek zouden meer dan 1 miljoen Nederlanders het spel al hebben gespeeld. Maar 53 procent van de ondernemers ziet niet hoe ze een slaatje kunnen slaan uit al die Pokemon GO-spelers die swipend op straat figuurtjes als Pidgey of Pikachu proberen te vangen.

KansenDie ondernemers hebben het mis, zegt marketingdeskundige Cor Hospes in een reactie op de poll. Hij roept MKB'ers en ZZP'ers op om op een creatieve manier in te spelen op de hype. "Niet zeuren, maar kansen grijpen! Al is het maar met een grappig krijtbord voor je zaak. Profiteer ervan zolang het een hype is."

Gerelateerde artikelen:Pokemon GO: niet zeuren, kansen grijpenPokemon GO gouden kans voor ondernemersPokemon GO: Hier wordt het geld verdiendMet Pokemon GO voorkom je bedrijfsinbraken