Nieuws Marketing

Ondernemers Bergse B&B worden televisiesterren

Pas anderhalf jaar runnen de Bergse Don en Ingrid van Rooy hun B&B op Landgoed Lievensberg. Toch zijn ze op 1 april al het decor voor de tv-serie Bed&Breakfast op NPO1, waarin drie stellen bij elkaar logeren en elkaars B&B onderwerpen aan een grondig onderzoek, schrijft BN De Stem.

Rosanne Langenberg 22 maart 2016

BB op tv

Over de uitslag van de uitzending mogen de twee geen uitspraak doen, over de inhoud wel. "Wij kennen de Engelse variant van dit programma, daar zijn stellen ontzettend kritisch op elkaar", meent Ingrid. "Dat is niks voor ons. Ik wil collega-ondernemers niet afbranden, juist omdat ik nu weet hoe er met hart en ziel gewerkt wordt. Gelukkig is de Nederlandse variant van het programma veel milder." Don licht toe: "We kijken zelf uiteraard weleens naar dat programma en voorheen dacht ik altijd: hoe kunnen die mensen na een week doen alsof ze de beste vrienden zijn? Nu begrijp ik het. Je deelt een week lang een belevenis met elkaar. Een paar dagen logeer je elders en vervolgens is er 24 uur een cameraploeg in je eigen B&B aanwezig. De opnames zijn niet iets dat je even tussendoor doet."

De B&B van Don en Ingrid van Rooy heeft in drie jaar tijd voor veel verandering gezorgd in hun leven. "Toen we de villa aantroffen, was het een uitgeleefd pand met oranje gordijnen en blauwe kozijnen. Toch zag ik er meteen mijn nieuwe toekomst in", meent Don. Ingrid licht toe: "Don was zo impulsief, ik twijfelde nog. Toen ik met vriendinnen een kopje koffie dronk bij het Appeltje, kreeg ik te horen dat ik niet goed wijs was als ik er niet een kijkje ging nemen. Na de bezichtiging was ik om."

Ingrid was twintig jaar actief in de hotelwereld. Don runt al jaren zijn eigen onderneming als fotograaf. "Door mijn achtergrond in de hotelwereld zie ik nu precies het verschil tussen hotels en een B&B. B&B's zijn veel persoonlijker, mede doordat de eigenaren ervan in het pand wonen. Het contact wat je in een B&B met gasten hebt, miste ik in de hotelwereld, waar alles veel anoniemer is. Soms voel ik me bijna een sociaal werker", lacht Ingrid. "Maar in positieve zin. We hebben gasten van over de hele wereld. Laatst nog een meisje uit Canada, die hier haar boek kwam schrijven. Een groter compliment kun je niet krijgen."