Nieuws Marketing

Ondernemers slaan met Deventer Verlicht handen ineen

Gele Ballon, JunoSmart en Pactum gaan in samenwerking met Sallcon aan de slag om in Deventer daadwerkelijk energie te besparen en de CO2 uitstoot omlaag te brengen. Met de campagne ‘Deventer Verlicht’ willen ze voor 21 juni minimaal 50 Deventer MKB-bedrijven over laten stappen op LED-verlichting.

Van onze redactie 11 februari 2016

Lamp stockpixabay 1

Met de campagne ‘Deventer Verlicht’ willen de Deventer ondernemers een eerste aanzet geven voor energiebesparing en een CO2-reductie van 25% in 2020. “De voordelen van LED zijn enorm. Geld besparen door veel lagere energiekosten, een langere levensduur en een aangenamere werkomgeving”, aldus Myriam Knook, projectmanager ‘Deventer Verlicht’.

Samenwerking'Deventer Verlicht’ is ontstaan als initiatief van Gele Ballon en JunoSmart. Arjan de Putter van de Gele Ballon vertelt; “deze samenwerking is een fantastisch voorbeeld van hoe de participatiemaatschappij kan werken. Aan alles is gedacht, tot aan de aanvraag van de Energie Investeringsaftrek (EIA) en de financiering toe. Met de EIA wordt de drempel voor bedrijven om te investeren veel lager. In het eerste jaar kun je zo veel meer aftrekken van de belastingen, tot wel 58%”.

Elk van de drie bedrijven zet zijn eigen expertise in voor dit project. In het geval van Gele Ballon gaat dat om conceptontwikkeling en projectmanagement. JunoSmart tekent voor het lichtadvies en is leverancier. Pactum is verantwoordelijk voor de installatie en de technische supervisie. Dit alles zal in samenwerking gaan met Sallcon, om mensen met afstand tot werk een kans te geven.

Deventer DuurzaamHet initiatief ‘Deventer Verlicht’ sluit naadloos aan bij de duurzaamheidsambities van de gemeente. Wethouder duurzaamheid Frits Rorink: “CO2-vermindering, duurzame mobiliteit en energiebesparing zijn speerpunten in ons streven naar een energieneutraal Deventer in 2030. Deventer bedrijven zijn doeners die ook nog eens snel kunnen beslissen. Dit initiatief laat zien dat ze duurzaamheid belangrijk vinden en dat ze ook echt iets willen doen”.

De campagne van ‘Deventer Verlicht’ start op 10 februari en duurt tot 21 juni. Bedrijven die willen weten wat hun besparing is, kunnen tijdens deze periode een gratis scan laten uitvoeren.

Foto: Pixabay