Nieuws Marketing

Ondernemersechtpaar uit Hengevelde gaat de markt op met ‘speeldoos’

Na een half jaar proefdraaien brengen Anja Rijkens en Mark Lutz uit Hengevelde de Coole Kids Box op de markt. De Coole Kids Box is een houten kist van 40 bij 40 centimeter en 65 centimter hoog met daarin twaalf tot vijftien uitdagende (spel)materialen voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Van onze redactie 4 februari 2016

De Coole Kids Box Frans Nikkels

De box en inhoud zijn ontwikkeld door Anja Rijkens (37) en haar man Mark Lutz (43) uit Hengevelde. Zij komt uit het onderwijs en heeft ruim twaalf jaar voor de klas gestaan.

Gedrags- en leerproblemenDaarna is ze kinderen met gedrags- en leerproblemen gaan begeleiden. Verder heeft Anja Rijkens een gastouderbureau. Haar man werkt bij Philips in Winterswijk en heeft ervaring met productontwikkeling en projectmanagement.

‘Cool’Om te onderzoeken of de box in een behoefte voorziet hebben ze die aan gastouders van haar bureau meegegeven. De reacties van kinderen en hun gastouders waren volgens Rijkens enthousiast. "Sommige kinderen wilden niet eens meer naar hun eigen huis, zo cool vonden ze de box. Wij geloven er dan ook heilig in", zegt ze.

Uitdaging Bij het samenstellen van de doos stonden de behoeftes van kinderen centraal. Rijkens: "Wat willen ze graag en hoe? Kinderen moeten al zoveel, terwijl ze gewoon kind willen zijn en lekker willen spelen. Met de inhoud van de box worden ze uitgedaagd, ontdekken ze spelenderwijs allerlei dingen en kunnen ze zich ontwikkelen. Zo zit er standaard een dvd in voor taalontwikkeling en zijn er spellen waarbij ze met andere kinderen moeten samenwerken, iets sociaals dus. Ook zit er een handleiding met tips en ideeën in. We hebben de materialen opgehangen aan twaalf thema's, zoals dieren, bewegen, experimenteren, ontdekken, mijn lichaam, koken, sport, groeien en fantasie."

Specialisten De Coole Kids Box kan worden gehuurd of gekocht. Om de twee maanden wordt de box vervangen door een andere met een andere inhoud. Niet alleen (gast)ouders behoren tot de doelgroep van Anja Rijkens en Mark Lutz. Ze willen de box ook onder de aandacht brengen van specialisten die met kinderen werken en opvangorganisaties voor kinderen. "Stel dat een tandarts of een fysiotherapeut de box in zijn spreekkamer wil. Dan kun je er materialen in doen die iets met het gebit of het lichaam hebben te maken."

www.coolekidsbox.nl

Foto: Frans Nikkels