Nieuws Marketing

Ondernemersfamilie verovert wereld met elektrische loopbandfiets

De Lopifit is hard op weg om de wereld te veroveren, nadat een YouTube-filmpje van de elektrische loopfiets viraal ging. De ondernemersfamilie Popal uit Asperen ontwikkelde de loopband op wielen, schrijft het AD.

Jantien de Jongste | Foto: Jan Volwerk 31 mei 2016

Lopifit playbutton video definitief 1065

%VIDEOWIDGET%

De Lopifit is een uitvinding van Bruin Bergmeester uit Valthe. De technisch aangelegde Drent wilde zijn conditie verbeteren, maar vond de lopende band in de sportschool dodelijk saai. Hij ontwikkelde een loopband op wielen om het sporten naar buiten te verplaatsen. Het ingebouwde motortje versterkt de loopbeweging zodat een Lopifitgebruiker makkelijk de snelheid van een fietser kan halen en flinke afstanden kan afleggen.

Fabrikant"Toen hij drie prototypes had ontwikkeld, ging Bergmeester op zoek naar een fabrikant en bij Popal zagen ze er wel brood in," legt Van Ooijen uit. De in Utrecht gevestigde fietsenfabrikant Popal is opgericht door Samé Popal, die in jaren negentig uit Afghanistan naar Nederland vluchtte en in Asperen terechtkwam. Zijn drie zoons zitten inmiddels ook in de zaak en de oudste, Sley, ging met de ontwikkeling van de Lopifit aan de slag. Rob van Ooijen werd aangetrokken voor de marketing. "Ons plan was om de Lopifit eerst goed in Nederland te introduceren en pas daarna over de grens te gaan kijken, maar dat liep even anders."

Viral op YouTubeRTV Drenthe maakte een filmpje over de loopfiets dat op YouTube terechtkwam en werd opgepikt door de Amerikaanse nieuwssite The Epoch Times. Toen Jackass-ster Bam Margera het filmpje begin vorig jaar deelde op zijn Facebook-pagina met de tekst 'Buy me one!', was het hek van de dam. Het filmpje werd door bijna 85 miljoen mensen bekeken en vooral vanuit het buitenland is de belangstelling overweldigend. Van Ooijen wordt overstelpt met e-mails uit Europa, maar ook uit landen als Venezuela, Egypte, Vietnam, Argentinië en Mexico. Het gaat dan vooral om distributeurs die zich aanbieden.

%VIDEOWIDGET% NederlandIn Nederland is de Lopifit te koop in Utrecht en op veertien locaties te huur, onder meer op de Veluwe, Texel en in de populaire badplaats Ouddorp. Misschien duikt de loopfiets ook nog wel op in de tuin van Villa Eikenhorst. Tijdens hun recente staatsbezoek aan Parijs bezochten koning Willem-Alexander en koningin Máxima een beurs met innovatieve producten. Rob van Ooijen was daar present met de Lopifit. Toen het gezelschap de beursvloer verliet, lukte het Van Ooijen om de aandacht van het paar te trekken. "Ze hadden weinig tijd, maar de koning zei nog wel voor de grap: 'Moeten we daarop naar huis?'"