Nieuws Marketing

Onenigheid ondernemers door megawinkelcentrum Zevenaar

Een outlet in Zevenaar, is die nu een vloek of een zegen voor lokale middenstanders? Heel wat bezwaarmakers zijn dergelijke megawinkelcentra liever kwijt dan rijk, maar de gemeente Zevenaar is er wát blij mee, meldt De Gelderlander.

Van onze redactie 19 mei 2016

Koopzondagwinkelen1065

Tegen het plan van Zevenaar om aan de Spoorallee bij de A12 een 1,5 hectare metende modeoutlet met een 1.200 vierkante meter grote supermarkt te laten verrijzen, kwamen heel wat bezwaren. Zo steigerden de provincie en de gemeenten Doetinchem en Montferland, maar maakten ook de ondernemersverenigingen van Zevenaar, Doetinchem en Arnhem liepen ertegen te hoop. De Raad van State wees woensdag echter alle bezwaren af.

MiddenstandHoe denken Zevenaarse middenstanders eigenlijk over de outlet, waarvan nogal eens wordt beweerd dat ze winkelcentra leegzuigen? Heel verschillend, zo blijkt uit een rondgang. Bijzonder somber zijn onder anderen Tine Essing van Van der Eem Schoenen en Koen Luising, eigenaar van Intersport Luising. Zij vrezen dat de outlet de centrumondernemers pijn gaat doen.

ZonnigHenk-Jan Cremers van doe-het-zelfzaak Hubo Cremers ziet de toekomst zonniger in. Hij denkt dat de outlet Zevenaar nieuw elan kan geven. Henk Dekker van ondernemersvereniging Lindus juicht de komst van de outlet toe.