Nieuws Marketing

Ook Land van Cuijk wil Tesla-fabriek

Het Land van Cuijk wil ook graag de nieuwe Teslafabriek binnenhalen. De vorig jaar aangestelde bedrijvenmanager Jeroen Beuken heeft in opdracht van de Land van Cuijkse gemeentebesturen bij bedrijvenwerver de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) de belangstelling kenbaar gemaakt voor een nieuwe productiefabriek van de bekende Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's, schrijft de Gelderlander.

Dennis Greijn 19 januari 2017

Tesla fabriek

In Boxmeer en Cuijk liggen met Sterckwijck/Health Campus (langs A77 in Boxmeer) en Laarakker (langs A73 in Haps) 2 grote, merendeel 'lege' bedrijventerreinen. Peter Stevens, wethouder Economische Zaken in Boxmeer: „Het is nu niet in te schatten of dit haalbaar is. Maar we willen hiermee aangeven dat wij zeker openstaan voor de komst van Tesla naar onze regio. We hebben goed bereikbare bedrijventerreinen liggen aan snelwegen. En we hebben een goede verbinding met het Ruhrgebied.” Meer dan dit kenbaar maken, kan de regio nu niet doen, meent Stevens.

%VIDEOWIDGET%

Landelijke interesse in Tesla

Tesla zoekt in Europa een locatie voor een nieuwe grote fabriek om accu's te kunnen bouwen, goed voor duizenden nieuwe arbeidsplaatsen. In ons land hebben onder meer Lelystad, Boxtel, Groningen en de stadsregio Arnhem-Nijmegen, al dan niet voorzichtig, hun interesse al getoond. In Tilburg staan al twee Tesla-fabrieken.

In het najaar heeft minister Henk Kamp (Economische Zaken) al laten weten dat het kabinet gaat proberen de nieuwe Teslafabriek naar Nederland te halen.

Lees ook:

Waarom regio-lobby kansen Tesla-fabriek juist kan schadenNoordelijke provincies azen op Tesla: 'We are top Dutch'

De kandidaten Noorden

Voordelen: Veel goedkope grond, duurzame windenergie. IBM en Google zitten er ook.

Nijmegen/Arnhem

Voordelen: In Nijmegen zit NXP, de fabrikant van halfgeleiders. Het is de grootste chipleverancier van de autoindustrie. Via Betuwelijn zo in Duitsland.

Brabant

Voordelen: Nabij Brainport Eindhoven. Hoogwaardige technologiebedrijven en TU Eindhoven in de buurt. Heeft al vestiging Tesla.

Limburg

Voordelen: De fabriek van NedCar in Born beschikt over een ultramoderne verfstraat. Er is voldoende grond, personeel in overvloed in Nederland, België en Duitsland.

Rotterdam

Voordelen: Grootste haven van Europa, perfecte verbindingen. TU Delft vlakbij.