Nieuws Marketing

Oosterhoff vertrekt na halve eeuw uit Olst

Het zoemde al een tijdje rond: Oosterhoff Wonen/Slapen gaat weg uit de Aaldert Geertsstraat in Olst. Met een paginagrote advertentie deze week bevestigde het bedrijf het gerucht. "In Wesepe komen we op een A1-locatie te zitten."

Van onze redactie 18 januari 2016

Oosterhoff gerard vrakking

Oosterhoff en Olst, ze leken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Van oudsher zit de zaak in woninginrichting aan de Aaldert Geertsstraat. "Hier liggen de roots van het bedrijf, hier zit Oosterhoff sinds de jaren zestig", zegt Marco Span, die met Ruud Lammers de directie vormt van Oosterhoff Wonen/Slapen. Het historische karakter van de locatie in Olst is voor hen geen beletsel. Het zakelijke avontuur weegt zwaarder. In Wesepe - bij de rotonde tegenover het tankstation Hartholt - zien ze voordelen.

HuurverhogingDe keuze om het huidige winkelpand te verlaten, hebben ze niet onlangs genomen. Al jaren oriënteren Lammers en Span zich op een andere locatie. De forse huurverhoging waar ze vanaf volgend jaar mee te maken zouden krijgen, is een reden om afscheid te nemen van het markante gebouw in het Olster centrum.

Meegespeeld heeft ook dat de pandeigenaar, Sjoerd de Witte, zijn beloftes niet zou nakomen. Lammers: "Er is veel achterstallig onderhoud: dakgoten zijn lek, hout is verrot. De Witte zou de buitenkant van het gebouw laten schilderen. Hij zou dubbel glas in de kozijnen laten zetten. Dat moet allemaal nóg gebeuren." De Witte was niet voor een reactie bereikbaar.

BereikbaarheidDat de winkel in Olst voor klanten niet altijd goed te bereiken is, is een ander minpunt. Bijvoorbeeld op de vrijdag, als het centrum volstaat met marktkramen. Span: "In Wesepe is de bereikbaarheid beter; of je nou uit Heeten komt, uit Zwolle, of uit Deventer."

Belangrijk voor het bedrijf is dat het in Wesepe op een zichtlocatie komt. "Er komt veel verkeer langs. Met reclame op je pand kun je mensen binnen halen."

NieuwbouwWat die nieuwe stek betreft: de koop van de grond is nog niet rond. Span verwacht dat binnenkort de handtekeningen worden gezet. "We bouwen daar een pand van tweeduizend vierkante meter, vergelijkbaar met wat we nu hebben."

Ook in Wesepe blijft het bedrijf een zaak in woninginrichting. Lammers: "We willen met formules werken, bijvoorbeeld voor woning en textiel, voor het slapen."

LeegstandHet streven van hem en Span is om in oktober hun nieuwe onderkomen te betrekken. Mocht het langer duren, dan is er geen man over boord. Tot eind dit jaar kunnen ze in het huidige pand blijven. Wat daarmee gebeurt, is niet bekend. Lammers: "Dat met ons vertrek de leegstand in Olst toeneemt, ja, dat is waar. Het is niet anders."

Met de verhuizing naar Wesepe kan volgens Span de werkgelegenheid bij de firma groeien. "We zitten nu op tweeëneenhalf formatieplaatsen (fte), en we schakelen enkele zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) in. Ik verwacht dat we straks ongeveer vier fte nodig hebben, met een aantal zzp'ers."

De naam Oosterhoff verhuist mee. Span: "Onder die naam staat ons bedrijf in de regio bekend. Dan gooi je de naam niet zomaar over boord. We weten nog niet of Oosterhoff de hoofdnaam wordt."

Foto: Oosterhoff (Gerard Vrakking)