Nieuws Marketing

Ootmarsumse juwelier sluit, maar gaat door als edelsmid

Vooral in emotioneel opzicht was het een moeilijke beslissing, maar op basis van de cijfers was er geen andere mogelijkheid. Daarom heeft Annemiek Mensink (40) de knoop doorgehakt: zij stopt met haar juwelierswinkel aan de Oostwal in Ootmarsum, maar gaat door als edelsmid.

Van onze redactie 1 augustus 2016

Annemiek Mensink

Nog twee dagen, op de Siepelmarkten van 4 en 11 augustus, is zij open om het restant van haar sieradencollecties aan de man te brengen. Daarna gaat ze op dinsdag 16 augustus aan de Poolboer in de nieuw ingerichte werkplaats aan huis verder als edelsmid.

Daarmee komt een einde aan een langjarige juwelierstraditie die in 1983 begon toen vader Bert Mensink de zaak van Theo Budde overnam aan de Marktstraat. In 2000 volgde de verhuizing naar de winkel aan de Oostwal.

Veranderend koopgedrag

Annemiek Mensink nam de zaak over van haar in 2014 overleden vader. Bij de overname investeerde Annemiek Mensink in drie nieuwe collecties. "Maar dat heeft niet het resultaat gehad wat ik ervan verwachtte", is haar conclusie nu. Zij wijst erop dat de vraag van de consument is veranderd in de afgelopen jaren en ook het koopgedrag. "Tot voor enkele jaren kwamen de klanten naar de winkel en maakten een keuze uit wat er was. Nu komen ze met een voorbeeld aan van wat ze willen hebben, maar dat kan ik lang altijd niet leveren. Bovendien kan ik niet op tegen internet."

Annemiek Mensink kan haar hart nu ophalen als edelsmid. Ze gaat sieraden maken zoals de klant dat wenst. Ook blijft ze repareren. "Ik heb er alle vertrouwen in dat de mensen mij aan de Poolboer weten te vinden", klinkt het optimistisch. De edelsmid is open op dinsdag, donderdag en vrijdag; en op afspraak.

Foto: Charel van Tenderloo