Nieuws Marketing

Operatie 'antihobbel' Plein 1944 is gestart

Sam Grandjean | Foto: Do Visser 26 januari 2016

Hobbelpleinnijmegen1065

De ongelijke natuurstenen op Plein 1944 in Nijmegen worden eindelijk weggehaald. Drie stratenmakers zijn sinds gistermorgen druk met het vervangen van de oneffen stenen. "We zijn vandaag begonnen met het weghalen", zegt stratenmaker Ed van der Ven in De Gelderlander. "Morgen starten ze met het straatwerk. Het is zeker nog een maandje werk voordat het helemaal af is."

De gemeente laat weten dat het zelfs zeven tot acht weken kan duren voordat Plein 1944 voorzien is van nieuwe bestrating. Er wordt niet gewerkt tijdens de carnavalsweek. Ook winters weer kan nog voor vertraging zorgen.

Er was veel ophef nadat de bestrating vorig jaar was opgeleverd. De stenen bleken te hobbelig, vooral mensen die moeilijk ter been zijn, hadden er last van. De projectontwikkelaar en de gemeente besloten uiteindelijk de stenen te vervangen en de kosten te delen. De nieuwe granietstenen zijn nog steeds stroef, maar worden strak naast elkaar aangelegd. Het nieuwe plein heeft zo nog hetzelfde uiterlijk, maar zal beter te belopen zijn.