Nieuws Marketing

'Pauze blijkt hier niet altijd pauze'

Van de beginnende ondernemers overleeft 79 procent de eerste twee jaar, na vijf jaar blijft 60 procent over. Wie zijn deze doorzetters?

Mariska den Hartog | Foto: Lex de Meester 27 april 2016

Doorzetter Rijschool

"Ik heb nog geen moment spijt gehad dat ik voor mezelf ben begonnen," steekt Teddy van Nielen van wal. Hij begon in maart 2011 met zijn eigen rijschool.

"De concurrentie is groot, ja. En soms is het inderdaad wel een tijdje rustig. Dan investeren we extra in Google, zodat we weer wat beter naar voren komen in de zoekresultaten. Maar de beste reclame gaat toch van mond tot mond.''

Dat bleek ook toen Teddy de rijschool startte. "Op die manier kwamen we aan meer dan de helft van onze leerlingen. Klanten bevelen ons aan bij vrienden en vriendinnen en ook bij jongere broers en zussen. Mensen komen vaak voor de persoon. Het scheelt als je al een goede naam hebt opgebouwd.''

VrijheidTeddy was voorheen rij-instructeur bij een andere rijschool toen hij samen met collega Jolanda plannen ging maken om voor zichzelf te beginnen. "Dat gaf de vrijheid om alles naar eigen inzicht te regelen. Dat was ook nodig, want wij wilden ons echt focussen op kwaliteit. Het was natuurlijk best een gok toen we begonnen. We moesten ook meteen twee auto's zien te vullen. Inmiddels zijn we met vier instructeurs. Het zelfstandige leven bevalt goed. Pauze is niet altijd pauze, maar we bepalen zelf wanneer we vrij willen zijn en de agenda blokken. Verder groeien hoeft wat ons betreft niet, we willen wel een persoonlijk bedrijf blijven."

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: zeeland@deondernemer.nl.