Nieuws Marketing

Met Pokemon Go voorkom je bedrijfsinbraken

De Pokémon Yes-stickers van het Roosendaalse bedrijf Dr. Sticker moeten het aantal inbraken in Nederland gaan verminderen. Het is de bedoeling dat Pokémon Go-spelers naar gebieden komen waar veel wordt ingebroken om zo potentiële inbrekers af te schrikken.

De Ondernemer 18 juli 2016

Drsticker met politie pokemon yes 1

Dr. Sticker kwam eerder met een Pokémon No-sticker om Pokémon Go-spelers op afstand te houden. Naar aanleiding daarvan werd het bedrijf benaderd door de politie. "De politie zag andere mogelijkheden met onze stickers", legt Geert Peeters van Dr. Sticker uit. "Vorige week hebben we met ze om de tafel gezeten en de Pokémon Yes-stickers ontwikkeld."

Dieven afschrikken

De stickers, die op buurtpreventieborden worden geplakt, dienen ter ondersteuning van PokéStops en PokéGyms in gebieden waar veel overlast is door inbraken, diefstal en vernieling. Een aantal wijken in Roosendaal dienen nu als pilot van het woninginbraakpreventie 3.0-plan van de politie. "Dit initiatief kunnen wij als Dr. Sticker alleen maar omarmen."

Positief

Een reactie van de makers van Pokémon Go op de stickers is er nog niet. "Dat hadden we ook niet verwacht", aldus Peeters. "Maar we hopen wel nog van ze te horen. Veel mensen ervaren overlast van Pokémon Go-spelers, maar op deze manier kunnen ze ook iets positiefs bijdragen aan de maatschappij."

Gerelateerde artikelen:Pokemon GO gouden kans voor ondernemersPokemon GO: hier wordt het geld verdiend