Nieuws Marketing

Raad Oldenzaal wil meer bedenktijd voor Vijfhoek

Een grote meerderheid van de Oldenzaalse raad wil maandag 25 april nog geen definitief besluit nemen over de passage Deurningerstraat. Overleg tussen de fracties leidt er waarschijnlijk toe dat alle ‘onomkeerbare elementen’ uit het collegevoorstel worden gehaald.

Van onze redactie 18 april 2016

Vijfhoek frans nikkels

Het revitalisatieplan dat er ligt voor In den Vijfhoek kan wel rekening op de steun van de raad. Die wil ook drie miljoen euro investeren in de openbare ruimte rondom het winkelcentrum. Maar het college van B en W krijgt nog geen mandaat om openbare ruimtes in en op de Vijfhoek aan de openbaarheid te onttrekken. Ook zal de samenwerkingsovereenkomst met Unibail Rodamco en WBO Wonen nog niet worden

Goed bereikbaar Maaike Rödel, Edgar Visscher en Leon Lulofs juichen het toe dat de raad meer bedenktijd eist. Namens respectievelijk CDA, VVD en PvdA presenteren zij maandag 18 april (aanvang 20.00 uur, hal van het stadhuis) hun plan voor de Vijfhoek en de Oldenzaalse binnenstad. Zoals eerder gemeld, willen de drie fractie dat de passage volledig wordt afgebroken. Op de plek waar de bibliotheek moet landen in het winkelcentrum zou de Vijfhoek een nieuwe ingang moeten krijgen. „Wij willen dat de Vijfhoek van alle kanten goed bereikbaar blijft.”

'Zinloos'Alleen D66 voelt er weinig voor om de bewuste onderdelen uit het raadsvoorstel te halen. Fractievoorzitter Yuri Ankoné: ,,Unibail en de bieb hebben nooit ja gezegd tegen een tweede ingang. Zolang ze dat niet hebben gedaan, is het zinloos om dit eruit te halen." Hij noemt het ook zinloos om nu miljoenen euro's te investeren in een 'straatje van niets dat over 15 jaar compleet gaat veranderen'.

Foto: Frans Nikkels