Nieuws Marketing

Reisorganisatie Oad zorgt voor comfortabele busrit Heracles-fans

58 enthousiaste supporters, een bus, een bestemming. Woensdagochtend om 8.30 uur vertrok de Oad-bus vanaf het Polman stadion met Heracles-supporters naar Portugal voor de uitwedstrijd Arouca - Heracles. Een lange zit, zouden velen denken wanneer het beeld van een busreis naar Portugal wordt geschetst. Maar reisorganisatie Oad steekt een stokje voor een oncomfortabele reis.

Van onze redactie 4 augustus 2016

Heracles Supporters op weg naar Portugal Arouca Lars Smook

Oad koos - nadat zich vorige week meer supporters meldden - voor een dubbeldekker. De passagiers stond een fraaie verrassing te wachten bij binnenkomst van de bus: „We hebben er stoelen uitgehaald zodat het comfort vergroot wordt”, aldus Geert Weijers van de reisorganisatie. Volgens hem hebben de passagiers op die manier meer beenruimte. „Het is normaal ook comfortabel, maar nu extra.”Race tegen de klokDe bus die aanvankelijk om 10.00 uur zou vertrekken vertrok eerder, namelijk om 8.30 uur. „We willen zeker weten dat we op tijd komen, omdat de wedstrijd eerder begint, om 18.00 uur Portugese tijd.” De bus wordt beurtelings bestuurd door twee chauffeurs. In het Franse Bordeaux staan twee ‘verse’ chauffeurs klaar die daar al een dag eerder waren en verder rijden. Op die manier wordt geen tijd verspild. De bus rijdt een uur na afloop van de wedstrijd terug naar Almelo.

GezelligheidMaar zover is het nog lang niet. Eerst zullen de supporters 28 uur met elkaar opgescheept zitten voor ze in Portugal aankomen. De busreis begint woensdagochtend relaxed met beneden in de bus een spelletje kaarten en boven een koude Schultenbräu bij het ontbijt om half negen. Supporter Damir Sehovic begint de reis met een biertje. "Bevroren", aldus de supporter met een pijpje Grolsch in zilverpapier gewikkeld. "Wat ik nog meer mee heb? Haring", grapt de geboren Serviër die sinds 2004 in Ootmarsum woont en toen Partizan Belgrado verruilde voor Heracles. "De eerste jaren kon ik het kaartje niet betalen, ik was asielzoeker. Had toen maar 7,50 euro om een week te overleven. Nu ben ik er altijd bij."PitstopNa de eerste pitstop bij Antwerpen en de volgende onder de rook van Parijs, wordt de sfeer wat luidruchtiger. De argeloze bezoekers van een wegrestaurant aan de A1 bij Parijs kijken verschrikt op als Michel Wijnands het bekende spreekkoor 'Heracles Almelo Ole', inzet. De enthousiaste supporter, bekend van de rondjes die hij jaren geleden met de vlag door het stadion rende, heeft er zin in. Het levert prachtige sfeerbeelden op. Een rij zwart-witte shirts voor de toiletten aan de ene kant van het restaurant. En aan de andere kant eenzelfde rij voor verkwikkende Lavazza-koffie.Tijd dodenEenmaal weer in de bus hebben de supporters duizend en een manieren om de tijd te doden. De een leest 'Ik Zlatan' over zijn held, de ander ouwehoert er vrolijk op los. En dan is er de Heracles Bus Quiz met dertig breinbrekers als: Naar welke club ging Sota Hirayama nadat hij vertrok bij Heracles? En: Welke 2 spelers zijn overleden terwijl ze op dat moment onder contract stonden bij Heracles?Bijna op de helftNa het avondeten verruilen de supporters op een parkeerplaats onder Orleans in midden-Frankrijk eindelijk de miezerige regen voor de warme zon. Elf van de 28 uur onderweg. Nog niet op de helft. Maar het zonnige Arouca lonkt.

Foto: Lars Smook