Nieuws Marketing

Ruim 7.000 mensen bij eerste Food Festival Twente in Almelo

Het hele weekend was het een drukte van belang in de booghallen op het Indiëterrein in Almelo. Ruim 7.000 mensen bezochten de eerste editie van het Food Festival Twente.

Van onze redactie 22 februari 2016

Food Festival Almelo Rikkert Harink

„Dit is echt geweldig. Waanzinnig mooi.” Gabriël Urucoglu, samen met Jaap Besteman, Niek Peters en Robert Jan Steenhagen de organisatie van het Food Festival Twente, kan zondagmiddag het succes van de eerste editie maar nauwelijks bevatten.Extra kassaTerwijl honderden mensen nog genieten van vers eten uit zo'n 25 foodtrucks, probeert Urucoglu alvast terug te blikken. „Zaterdag was het al druk”, vertelt hij. „Ik denk dat we doorlopend meer dan 3.000 mensen hebben gehad. Om half vier moesten we al een tweede kassa laten overkomen, omdat er zoveel bezoekers waren. En vandaag is het zelfs nog drukker.”Veel positieve reactiesHij schat het totale aantal bezoekers, over twee dagen, op ruim 7000. Daardoor waren de rijen voor sommige foodtrucks lang. „Maar ja, alles wordt vers bereid, dus dat duurt gewoon even.” Het zorgde volgens Urucoglu maar nauwelijks voor problemen. Dat leidden hij en zijn compagnons ook af uit de reacties. „We hebben veel schouderklopjes gehad en ook online hadden we heel veel positieve recensies.”

VervolgHet Food Festival Twente krijgt zeker een vervolg. De organisatie wil zowel een winterversie als een zomerversie. „Of je succes in handen hebt weet je niet van tevoren. Maar we hebben gezien dat Almelo er klaar voor is.”

Foto: Rikkert Harink