Podcast Droomstart

Moeite met B2B-sales? Deze expert geeft tips

Spreek je potentiële klanten met ‘u’ aan? Reken je kosten voor het opstellen van een offerte en moet je transparant zijn over je marges? Het zijn herkenbare vragen voor iedereen die B2B-sales bedrijft. Zo ook voor de beginnende ondernemers Eva van Diermen en Nicky Verstappen uit de podcastserie Droomstart. Zij kregen hun prangende vragen beantwoord.

B2b sales

Foto: Shutterstock.

Van onze redactie 24 mei 2022

In Droomstart worden Van Diermen en Verstappen gevolgd bij het opzetten van hun bedrijf Wemote, waarmee het duo ‘workations’ wil verkopen aan bedrijven. De coronacrisis heeft de manier waarop we werken namelijk in rap tempo veranderd. We zitten minder op kantoor en zien onze collega’s bijna alleen maar op een scherm. Dit heeft natuurlijk invloed op het teamgevoel en de binding met het bedrijf. Wat als je het leuke van een teamuitje nou kan combineren met werken in het buitenland?

Workations zijn het antwoord volgens Van Diermen en Verstappen. Maar hoe zorg je ervoor dat bedrijven voor hun personeel bij jou zo’n werkvakantie willen kopen als je daar nog helemaal geen ervaring in hebt? Met die en tal van andere vragen ging het tweetal in gesprek met Thijs van der Zande, B2B-salesexpert bij DPG Media.

Lees ook: Workation voor bedrijven als oplossing voor tanend teamgevoel: deze twintigers geloven erin

Van Diermen en Verstappen hebben hun eerste workation nog niet verkocht en zitten in de fase dat ze veel gesprekken hebben lopen en zelfs al offertes opmaken. Wat het duo zich bijvoorbeeld afvraagt is of je transparant moet zijn over je prijzen. Daarover is Van der Zande stellig: ,,Transparantie werkt goed, want prijzen zijn makkelijk te checken. Maar je mag duidelijk maken dat het voor jullie geen hobby is.”

En mag het contact met bedrijven informeel? Ja, zegt Van der Zande. ,,Maar je inhoud moet zakelijk zijn. Anders kom je over als een ‘bedrijfje’ met een leuk ‘uitje’. Je moet echt jezelf serieus nemen.

Over Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers op hun weg naar succes

Thijs van der Zande gaat met Van Diermen en Verstappen in gesprek in Droomstart, dé nieuwe podcastserie waarin iedereen met een ambitie en een gouden business-idee wordt geholpen én gevolgd op weg naar het ondernemerschap. Gaat het deze ondernemers in de dop lukken een succesvol bedrijf op te bouwen? Kijk op Droomstart.nl en mis niets van deze unieke ondernemersreis. Alle elf de afleveringen vind je op de bekende podcastkanalen, zoals Spotify en Apple Podcast.

Lees ook: Koen Thijssen (ex-Bloomon, nu Insify) helpt startende ondernemers uit slop

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details