Podcast Droomstart

Moeite met B2B-sales? Deze expert geeft tips

Spreek je potentiële klanten met ‘u’ aan? Reken je kosten voor het opstellen van een offerte en moet je transparant zijn over je marges? Het zijn herkenbare vragen voor iedereen die B2B-sales bedrijft. Zo ook voor de beginnende ondernemers Eva van Diermen en Nicky Verstappen uit de podcastserie Droomstart. Zij kregen hun prangende vragen beantwoord.

B2b sales

Foto: Shutterstock.

Van onze redactie 24 mei 2022

In Droomstart worden Van Diermen en Verstappen gevolgd bij het opzetten van hun bedrijf Wemote, waarmee het duo ‘workations’ wil verkopen aan bedrijven. De coronacrisis heeft de manier waarop we werken namelijk in rap tempo veranderd. We zitten minder op kantoor en zien onze collega’s bijna alleen maar op een scherm. Dit heeft natuurlijk invloed op het teamgevoel en de binding met het bedrijf. Wat als je het leuke van een teamuitje nou kan combineren met werken in het buitenland?

Workations zijn het antwoord volgens Van Diermen en Verstappen. Maar hoe zorg je ervoor dat bedrijven voor hun personeel bij jou zo’n werkvakantie willen kopen als je daar nog helemaal geen ervaring in hebt? Met die en tal van andere vragen ging het tweetal in gesprek met Thijs van der Zande, B2B-salesexpert bij DPG Media.

Lees ook: Workation voor bedrijven als oplossing voor tanend teamgevoel: deze twintigers geloven erin

Van Diermen en Verstappen hebben hun eerste workation nog niet verkocht en zitten in de fase dat ze veel gesprekken hebben lopen en zelfs al offertes opmaken. Wat het duo zich bijvoorbeeld afvraagt is of je transparant moet zijn over je prijzen. Daarover is Van der Zande stellig: ,,Transparantie werkt goed, want prijzen zijn makkelijk te checken. Maar je mag duidelijk maken dat het voor jullie geen hobby is.”

En mag het contact met bedrijven informeel? Ja, zegt Van der Zande. ,,Maar je inhoud moet zakelijk zijn. Anders kom je over als een ‘bedrijfje’ met een leuk ‘uitje’. Je moet echt jezelf serieus nemen.

Over Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers op hun weg naar succes

Thijs van der Zande gaat met Van Diermen en Verstappen in gesprek in Droomstart, dé nieuwe podcastserie waarin iedereen met een ambitie en een gouden business-idee wordt geholpen én gevolgd op weg naar het ondernemerschap. Gaat het deze ondernemers in de dop lukken een succesvol bedrijf op te bouwen? Kijk op Droomstart.nl en mis niets van deze unieke ondernemersreis. Alle elf de afleveringen vind je op de bekende podcastkanalen, zoals Spotify en Apple Podcast.

Lees ook: Koen Thijssen (ex-Bloomon, nu Insify) helpt startende ondernemers uit slop

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details